Actiuni de prevenire a accidentelor rutiere printre biciclistii din judetul Bihor, initiate de politistii bihoreni
Stiri Bihor

Actiuni de prevenire a accidentelor rutiere printre biciclistii din judetul Bihor, initiate de politistii bihoreni

În perioada mai – iunie a.c., polițiștii de prevenire și cei rutieri bihoreni acționează pentru prevenirea accidentelor rutiere cu victime din rândul bicicliștilor.

În acest context, polițiștii bihoreni desfășoară întâlniri cu membrii comunităților locale din mediul rural și urban, în cadrul cărora sunt prezentate regulile de circulație care trebuie respectate de bicicliști pe drumurile publice, dar și de conducătorii auto, pentru a preveni victimizarea prin accidente rutiere.

De asemenea, în cadrul activităților preventive desfășurate în unitățile de învățământ, polițiștii bihoreni le-au reamintit tinerilor obligațiile care le revin în trafic pe timpul deplasării cu bicicleta, modul corespunzător de echipare a bicicletei. Elevilor le-au fost prezentate filme cu caracter educativ preventiv.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii de prevenire și cei de la rutieră distribuie bicicliștilor întâlniți în trafic veste reflectorizante.

Activitățile preventive sunt desfășurate de polițiștii bihoreni în parteneriat cu reprezentanții Asociației pentru Educație și Siguranță Rutieră.

loading...