Actiune in forta a trupelor speciale de politie, in Alesd, pentru prinderea unor suspecti de jaf
Stiri Oradea

Actiune in forta a trupelor speciale de politie, in Alesd, pentru prinderea unor suspecti de jaf

          Bănuiți că ar fi sustras poșete de lux în valoare de peste 160.000 de euro, reținuți de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în urma a 16 percheziții domiciliare. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Luni, 16 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Oradea, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bihor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în colaborare cu polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Arad, Sibiu, Cluj și Brașov au efectuat 16 percheziții domiciliare pe raza județelor Bihor, Sibiu, Arad, Brașov și Cluj, pentru a documenta și proba activitatea infracțională a opt persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv tăinuire.

Percheziţiile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor bănuiesc patru persoane cu vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, din județele Bihor și Sibiu că, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie a.c., ar fi pătruns prin forțarea porții de acces în curtea unei societăți comerciale cu sediul în localitatea Aleșd, județul Bihor și ar fi sustras din semiremorca unui autotren 376 de poșete, toate aparținând unei mărci consacrate, cauzând un prejudiciu declarat de aproximativ 162.000 de euro. Totodată, alte patru persoane cu vârste cuprinse între 24 și 49 de ani, din județele Arad, Sibiu și Brașov sunt bănuite de polițiștii de investigații criminale bihoreni că ar fi primit și înlesnit valorificarea unei părți din bunurile sustrase.

interlink.ro

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat în vederea cercetărilor o parte din poșetele sustrase, aparatură electronică, sute de produse cosmetice ambalate în baxuri și alte bunuri în legătură cu care există suspiciunea rezonabilă că ar proveni din comiterea unor infracțiuni de furt.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost puse în aplicare șase mandate de aducere, cele șase persoane fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor pentru audieri.

În urma continuării cercetărilor, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor un bărbat de 35 de ani, din localitatea bihoreană Sântandrei, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Sibiu, doi bărbați de 25 și 26 de ani, ambii din comuna Roșia, județul Sibiu, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, respectiv un bărbat de 44 de ani, din municipiul Arad, bănuit de săvârșirea infracțiunii de tăinuire. Marți, 17 aprilie a.c., aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleșd, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Aleșd cu propunere de arestare preventivă. Față de patru din cele cinci persoane reținute au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de a cincea a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și în vederea recuperării integrale a prejudiciului cauzat.

Acțiunea polițiștilor bihoreni a beneficiat de sprijin de specialitate din partea Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0