Actiune „Fulger” a politistilor bihoreni in acest weekend pe toate drumurile nationale din Bihor. Au fost aplicate aproape 800 de sanctiuni, pentru diverse abateri
Stiri Bihor

Actiune „Fulger” a politistilor bihoreni in acest weekend pe toate drumurile nationale din Bihor. Au fost aplicate aproape 800 de sanctiuni, pentru diverse abateri

În perioada 3 – 5 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au derulat ample acţiuni pe şoselele bihorene, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depăşirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, sâmbătă, 4 februarie a.c., în intervalul orar 08.00 – 12.00 și duminică, 5 februarie a.c., în intervalele orare 08.00 – 13.00 și 14.00 – 21.00, au fost organizate acțiuni punctuale (de tip „Fulger”), pe D.N.1, D.N.79, D.N. 19, D.N. 76 și drumurile adiacente, în zone cu grad de risc rutier ridicat.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, la sfârșit de săptămână au fost aplicate 794 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 328.120 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 95 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 9 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 549 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 76 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționate 24 de depășiri neregulamentare, opt sancțiuni au fost pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, au fost sancționați cinci bicicliști, patru sancțiuni au fost pentru nerespectarea semnificației culorii semaforului electric, trei sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor, alte trei pentru conducere sub influența alcoolului, șase pentru lipsa ITP, iar 116 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Exemple:

          Peștiș / Depistat în trafic, în timp ce conducea sub influența substanțelor psihoactive.

Vineri, 3 februarie a.c., la ora 22.33, pe D.N. 1H, în localitatea bihoreană Peștiș, polițiștii din cadrul Poliției orașului Aleșd – Compartimentul Rutier au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani din Aleșd, în timp ce conducea un autoturism.

În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că tânărul ar fi consumat substanțe cu efect psihoactiv.

Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu caracter psihoactiv.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Pădurea Neagră / Reținut de polițiștii bihoreni după ce a fost depistat de polițiști, a doua oară, în timp ce conducea, fără permis, o autoutilitară cu care transporta material lemnos fără documente legale.

Vineri, 3 februarie a.c., în jurul orei 16.40, pe drumul județean 108H, în localitatea bihoreană Pădurea Neagră, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din comuna Popești, județul Bihor, în timp ce conducea o autoutilitară, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că bărbatul prezenta o concentrație alcoolică de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, acesta transporta cu autoutilitara 3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără documente legale de proveniență.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cel în cauză mai fiind cercetat penal într-un alt dosar, pentru o faptă similară, comisă în cursul lunii ianuarie a.c.. ( caz mediatizat la 25 ianuarie a.c. – Pădurea Neagră / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea, fără permis, o autoutilitară cu care transporta material lemnos fără documente legale)

În consecință, în urma administrării probatoriului, polițiștii Serviciului de Ordine Publică l-au reținut pe bărbatul de 35 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Totodată, în ce privește materialul lemnos transportat, fără documente legale, cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Marghita.

 Tămașda / Implicați într-un eveniment rutier fără victime, în timp ce conduceau fără permis și sub influența alcoolului, vehicule neînmatriculate.

Sâmbătă, 4 februarie a.c., la ora 18.33, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Salonta au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 că, pe raza localității bihorene Tămașda, s-a produs un eveniment rutier.

Polițiștii bihoreni s-au deplasat cu operativitate la fața locului, iar din investigațiile efectuate au constatat că, un bărbat de 50 de ani, din Tămașda, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe drumul comunal din localitatea de domiciliu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o concentrație alcoolică de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, ajuns într-o intersecție, a intrat în coliziune cu un tractor agricol neînregistrat, condus de un bărbat de 33 de ani, localnic, tot fără a poseda permis de conducere și având o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Evenimentul rutier a fost unul fără victime.

Celor doi conducători de vehicule le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției nr.9 de Poliție Rurală Cefa, sub aspectul comiterii infracțiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Oradea / Doi tineri, bănuiți de polițiști că ar fi sustras un autoturism lăsat cu cheile în contact, pe care l-ar fi condus fără permis și sub influența alcoolului.

Duminică, 5 februarie a.c., 23.35, pe Șoseaua Borșului din municipiul Oradea, polițiștii Biroului de Ordine Publică orădeni au depistat, pe marginea părții carosabile, un autoturism care prezenta avarii la anvelopele de pe partea dreaptă, la volanul căruia se afla un tânăr de 18 ani, din Oradea, care îl avea ca pasager pe un alt tânăr, de 15 ani, din comuna Țețchea, județul Bihor.

Cei doi sunt bănuiți că, în jurul orei 23.15, ar fi sustras autoturismul respectiv, care fusese lăsat de proprietar parcat pe B-dul Dacia din Municipiul Oradea, cu ușile închise, dar neasigurate și cu cheile în contact și l-ar fi condus, pe rând, până pe Șoseaua Borșului, deși niciunul dintre aceștia nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că tânărul de 18 ani prezenta o concentrație alcoolică de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cel de 15 ani prezenta o concentrație alcoolică de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Serviciului de Investigații Criminale continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul sâvârșirii infracțiunilor de furt calificat în scop de folosință, conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere de nicio categorie și conducere sub influența alcoolului.

Depistați de polițiști în trafic, în timp ce conduceau sub influența alcoolului.

Vineri, 3 februarie a.c., în jurul orei 21.05, pe D.N.76,  în localitatea bihoreană Băile Felix, polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din comuna Ceica, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot vineri, 3 februarie a.c., în jurul orei 17.50, pe drumul public din localitatea bihoreană Sârbi, polițiștii Secţiei nr.3 de Poliţie Rurală Biharia au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din comuna Sârbi, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, sâmbătă, 4 februarie a.c., la ora 09.25, pe drumul comunal 131 – Suplacu de Barcău, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din comuna Ip, județul Sălaj, în timp ce conducea un  autoturism, având o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În fiecare dintre cazuri a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă.

Aștileu / Depistat de polițiști în trafic, în timp ce conducea, deși avea suspendat acest drept.  

Duminică, 5 februarie a.c., la ora 00.10, pe drumul județean 108/I, pe raza localității bihorene Aștileu, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din comuna Aușeu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Î canuză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd continuă cercetările.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News