Actiune „fulger” a politiei in Oradea, au fost testati peste 1200 de soferi, iar 418 au primit sanctiuni. Au fost retinute si 48 de permise
Stiri Oradea

Actiune „fulger” a politiei in Oradea, au fost testati peste 1200 de soferi, iar 418 au primit sanctiuni. Au fost retinute si 48 de permise

Potrivit unui comunicat al Politiei Bihor, acestia au desfasurat o actiune  de tip „fulger” in perioada 17-19 martie pe soselele din judetul Bihor, in tentativa de a „curata” soselele de soferi care nu respecta legislatia rutiera.

Au fost depistați șoferi sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis, au fost reținute 48 de permise de conducere, iar peste 300 dintre sancțiunile aplicate au fost pentru exces de viteză.

În perioada 17 – 19 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă, a depășirilor neregulamentare și, în general a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, sâmbătă, 18 martie a.c., în intervalul orar 07.00 – 13.30 și duminică, 19 martie a.c., în intervalele orar 07.00 – 13.30 au fost organizate acțiuni punctuale (de tip „Fulger”), pe raza Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea, în zone cu grad de risc rutier ridicat.

În cadrul acțiunilor desfășurate la sfârșit de săptămână, 1.246 de conducători auto au fost testați cu privire la consumul de alcool sau de substanțe psihoactive.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, pe șoselele bihorene, au fost aplicate 418 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 199.215 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 48 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute 21 de certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 312 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 33 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 11 sancțiuni au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 13 pentru depășiri neregulamentare, 19 au fost pentru lipsa ITP, au fost sancționați 11 bicicliști, iar 19 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Ne găsiți și pe Google News