Actiune de ecologizare a elevilor de la Școala N. Bălcescu, pe malul Crisului Repede
Stiri Oradea

Actiune de ecologizare a elevilor de la Școala N. Bălcescu, pe malul Crisului Repede

Copiii de la Școala „Nicolae Bălcescu” din Oradea au dat duminica un exemplu de spirit civic când, la inițiativa Asociației Militarilor rezerviști Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință și a doamnelor învățătoare Ioana Junea și Ioana Aldea, au participat la o acțiune de ecologizare pe malul drept a Crișului Repede, între Podul Sf. Ladislau și Podul Dacia.

După un scurt instructaj din partea reprezentantului Primăriei Oradea, cei 50 de elevi din clasele I B și I D, însoțiți de cadrele didactice împreună cu reprezentanții asociației, au parcurs zona verde în amonte de pod, culegând mizeria lăsată.

Timp de aproape două ore, echipați cu mănuși şi saci menajeri, copiii au adunat gunoaiele de pe mal, pentru a da un exemplu orădenilor şi, în același timp, pentru a-i determina să înțeleagă că menținerea curățeniei este foarte importantă, iar mediul înconjurător trebuie respectat. Micii ecologiști, împreună cu foștii militari, au strâns ambalaje, PET-uri şi alte resturi menajere aruncate pe mal, manifestându-și la final satisfacția fața de rezultatul demersului lor și sperând totodată că exemplul dat va contribui la păstrarea curățeniei în zonă.

În urma acțiunii, copiii au reușit să strângă 3 saci de gunoi, care vor fi transportați de către RER Ecologic SRL în decursul zilei de azi.

Pe această cale, Primăria municipiului Oradea mulțumește doamnelor profesoare, celor 50 de elevi precum și Asociației Militarilor rezerviști Sfântul Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință pentru această acțiune de ecologizare.

Ne găsiți și pe Google News