Acțiune comună a Poliției Locale, Poliției Municipiului și a  Serviciul Transporturi Bihor în vederea stopării fenomenului cerșetoriei
Stiri Oradea

Acțiune comună a Poliției Locale, Poliției Municipiului și a Serviciul Transporturi Bihor în vederea stopării fenomenului cerșetoriei

În cadrul campaniei  inițiate de viceprimarul Arina Moș „Zonele vulnerabile sub lupa Poliției Locale”, o componentă importantă o reprezintă și stoparea fenomenului cerșetoriei.

Astfel, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în municipiul Oradea, în contextul sărbătorilor de iarnă, azi 22.12.2020, Poliția Locală Oradea împreună cu efective ale Poliției Municipiului Oradea și ale Serviciului Transporturi Bihor, a participat la o acțiune în sistem integrat, în vederea stopării fenomenului cerșetoriei, prin identificarea și luarea de măsuri legale față de persoanele care nu își justifică prezența pe raza municipiului Oradea, a persoanelor fără adăpost și a cerșetorilor.

În urma acțiunii au fost identificate 26 de persoane adulte și 9 minori din localitățile Oradea, Tinca, Diosig și Tileagd, care vagabondau pe raza municipiului Oradea și apelau la mila publică.

Aceștia au fost transportați la Adăpostul de Noapte de pe str. Gutenberg, unde prin grija Direcției de Asistență Socială Oradea li s-a oferit o masă și un ceai cald.

interlink.ro

După igienizare, aceștia au fost îndrumați către localitățile de domiciliu, iar pentru clarificarea situației minorilor a fost solicitat sprijinul D.G.A.S.P.C. Bihor.

Poliția Locală Oradea solicită cetățenilor, mai ales acum în perioada sezonului rece, să anunțe prin Dispeceratul Poliției Locale – telefon 0259.969 sau pe aplicația Oradea City Report, aspecte legate de persoanele fără adăpost, pe care le văd prin parcuri sau oriunde pe raza orașului, deoarece multe dintre aceste persoane nu știu că au posibilitatea să meargă la Adăpostul de Noapte, unde beneficiază de condiții civilizate de cazare.

Ne găsești și pe Google News