Actiune ampla de curatare a malurilor Crisului Repede, inceputa astazi in zona Gutenberg (FOTO/VIDEO)
Stiri Oradea

Actiune ampla de curatare a malurilor Crisului Repede, inceputa astazi in zona Gutenberg (FOTO/VIDEO)

Azi, 3 aprilie 2019, Administrația Bazinală de Apă Crișuri intervine cu un buldoexcavator pe malul stâng al râului Crișul Repede, în apropierea străzii Gutenberg, amonte de podul CFR Velența, pentru a degaja mormanele de deșeuri abandonate de riverani pe malurile apei, transmite ABA Crisuri intr-un comunicat

Pentru această acțiune ABA Crișuri a mobilizat un trailer auto, un buldoexcavator și 3 muncitori din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apei Bihor. Cu ajutorul Primăriei municipiului Oradea și a societății RER Vest Oradea deșeurile vor fi transportate și depozitate la groapa de gunoi a orașului.

Nu este pentru prima dată când instituția noastră, alături de Primăria Oradea, igienizează în această zonă a municipiului. Dacă în zonele centrale ale orașului malurile sunt din ce în ce mai curate, în zona Gutenberg, din păcate, riveranii aleg în continuare să arunce gunoiul menajer direct pe maluri sau în apă. De la pătuț pentru copil, scutece folosite, saltele, până la cauciucuri, baterii și materiale de construcții, toate zac abandonate pe maluri sau în vegetația de pe maluri.” Sorin Guler, director ABA Crișuri. 

Administrația Bazinală de Apă Crișuri avertizează în mod special populația riverană că depozitarea deșeurilor pe malurile Crișului Repede pune în pericol sănătatea comunității întrucât, în timp, deșeurile devin focare de infecții. Împreună cu partenerii locali ABA Crișuri va căuta soluții pentru a diminua și descuraja depozitarea deșeurilor pe malurile râului.

interlink.ro

Ne găsești și pe Google News