Accident grav la Varciorog, un oradean s-a rasturnat cu masina in albia unui parau, unde a ramas captiv
Stiri Bihor

Accident grav la Varciorog, un oradean s-a rasturnat cu masina in albia unui parau, unde a ramas captiv

Miercuri, 6 ianuarie a.c., în jurul orei 07.55, un bărbat de 41 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe drumul județean 767, în localitatea bihoreană Vârciorog, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum și la configurația drumului, a pierdut controlul asupra direcției, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat în albia unui pârâu, pe partea dreaptă a direcției de deplasare.

În urma accidentului rutier, conducătorul autoturismului a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la spital.

Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Potrivit ISU Crisana, la ora 08.38, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, cu privire la faptul că a observat un autoturism, răsturnat pe plafon, într-un pârâu din satul Vârciorog, înălțimea malului fiind de aproximativ trei metri.

Pentru gestionarea situației de urgență semnalată, la locul indicat au fost mobilizate cu operativitate, trei echipaje de pompieri militari (din care unul de paramedici) din cadrul Stației de Pompieri Aleșd, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare și cu ambulanța de tip B2 a subunității, precum și echipajul medical care încadrează elicopterul SMURD.  

Ajunși la fața locului, pompierii militari au coborât în albia pârâului, în care adâncimea apei era de aproximativ un metru și, folosind echipamentele și accesoriile specifice, au descarcerat șoferul rămas captiv în autovehiculul răsturnat, l-au adus la mal și au procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, bărbatul, în vârstă de 41 de ani,  aflându-se în stop cardio-respirator.

Victima, care se afla și în stare de hipotermie severă, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea, manevrele de resuscitare a acesteia fiind continuate în ambulanță, pe parcursul întregului drum, de pompierii paramedici și de medicul din cadrul echipajului de pe elicopterul SMURD (care a însoțit victima în ambulanță în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate care se impuneau).