A sosit si al optulea tramvai Imperio, produs de Astra Vagoane Arad, in Oradea. Dupa probe va fi pus in circulatie
OTL

A sosit si al optulea tramvai Imperio, produs de Astra Vagoane Arad, in Oradea. Dupa probe va fi pus in circulatie

Directorul societăţii Oradea Transport Local, ing. Pop Viorel Mircea, aduce la cunoştiinţă orădenilor că cel de-al optulea, din cele zece tramvaie Imperio, produse de Astra Vagoane Arad, a sosit la Oradea in data de 30 Octombrie 2020.

După perioada de probe, tramvaiul va deservi călătorii alături de celelalte garnituri aflate deja în parcul societăţii de transport public local.

Contractul de furnizare a celor 20 de tramvaie a fost semnat în data de 19.10.2018, între Municipiul Oradea și Societatea Astra Vagoane Călători S.A., fiind în valoare de 148.800.000 le fără TVA (7.400.000 lei fără TVA/tramvai).

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, fondurile nerambursabile fiind de 98% iar contribuţia proprie din bugetul local al Municipiului Oradea este de 2%.

interlink.ro

Noile tramvaie au 210 locuri, din care 45 pe scaune. Ele sunt dotate cu aer condiționat, instalaţie de încălzire şi ventilaţie/climatizare, rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități.

Totodată, noile tramvaiele vor fi eficiente din punct de vedere energetic și vor recupera energia datorită sistemului de frânare cu recuperare de  energie. Tramvaiele sunt prevăzute cu podeaua coborâtă 100%, cu instalaţii de validare/ taxare compatibile cu sistemul de e-ticketing, cu rampă și un spațiu destinat persoanelor cu dizabilități.

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0