A reinceput campionatul de tenis cu piciorul
Sport

A reinceput campionatul de tenis cu piciorul

După o așteptare de trei luni, Campionatul României la Tenis cu Piciorul a debutat la Cluj-Napoca în condiții speciale, respectarea normelor medicale și de distanțare socială impuse din cauza pandemiei de coronavirus fiind la fel de important pentru organizatori ca și jocurile propriu zise desfășurate pe terenurile de zgură de la Club Transilvania.

Practic sezonul a început cu un triaj epidemiologic, dar și un ”extemporal” al participanților, care au completat declarații pe propria răspundere, iar apoi chestionare, acestea fiind impuse de legislația actuală. După proba ”teoretică” a urmat mult așteptata probă practică, cele opt echipe participante oferind dispute echilibrate și deseori spectaculoase la fileu. Debutanții, Junii Sătmarului, dar mai ales Negrești Oaș, au făcut o figură frumoasă, ultimii reușind chiar să animeze disputa pentru accederea în careul de ași. S-a întâmplat în Grupa B acolo unde succesul salontanilor de la Tengo s-a conturat mai greu decât era de așteptat, grație celorlalte competitoare, Fotbal-tenis Timișoara, Superstar Blak Hill Vatra Dornei și Negrești Oaș, cea de-a doua echipă calificată în semifinale s-a decis la punctaverajul din meciul direct, timișorenii câștigând la mustață (un sigur punct, 56-55) în fața dornenilor, deosebit de afectați de acest lucru. Din grupa A, Dumbrăvița Timiș și Tengo junior s-au calificat în penultimul act, lăsând în urmă formațiile Bucovina și Junii Sătmarului.

Partidele din faza eliminatorie au oferit dueluri locale, presărate cu ambiții, dar și orgolii între prieteni și vecini. Tengo seniori a depășit echipa de juniori, iar timișorenii au trecut de vecinii din Dumbrăvița asigurându-și locul în finală, acolo unde nu a mai fost capabili să repete evoluția din grupe când au încheiat la egalitate cu salontanii. Podiumul a fost completat de mânjii salontani care au învins echipa din Dumbrăvița. locul 5 a fost ocupat de Vatra Dornei în fața vecinilor de la Bucovina, iar Negreștiul a triumfat în fața sătmărenilor.

La solicitarea participanților, s-a mai jucat o nouă rundă, de această dată, jocurile derulându-se în condiții optime, răcorirea participanților fiind asigurată și de o repriză de ploaie. Grupa A a fost una extrem de echilibrată cuprinzând cele două formații bănățene, dar și grupările Superstar Black Hill și Negrești Oaș. După egalul din derby-ul bănățean, suspansul s-a menținut până la ultimul joc, în care chiar si Black Hill avea șanse la calificare în cazul unei victorii cu Timișoara. După 2-2 (victorie timișoreană la dublu, revanșă bucovineană la simplu) disputa a fost decisă de proba de triplu. Dornenii au ratat trei mingi de set, iar timișorenii au câștigat în cele din urmă cu 4-2, asigurându-și biletele pentru semifinale. În cealaltă grupă spectacolul a fost asigurat de duelul salontan dintre seniorii și juniorii clubului Tengo care au mers împreună în semifinale, acolo unde au dat de formațiile timișene.

Ultimul act a opus cele două echipe bihorene încheindu-se cu victoria seniorilor, în timp ce pentru locul trei s-au duelat timișenele învinse în semifinală. Disputa s-a decis la proba de triplu, 2-1, fiind câștigată de formația de pe Bega, care a încheiat pe ultima treaptă a podiumului.

Față de sezonul trecut au intervenit mici modificări, astfel în faza grupelor punctele se dau pentru seturile câștigate pe probe, iar în faza eliminatorie victoria (indiferent de scor) e recompensată cu 2 puncte, iar pentru prezență se acordă 1 punct echipei care pierde. În caz de neprezentare nu se acordă punct. Cele mai bune patru echipe ale rundei primesc și un bonus de 4,3,2, respectiv 1 punct în ordinea clasamentului.

Rezultatele aici: https://www.teniscupiciorul.eu/