A murit Radu Câmpeanu, primul presedinte PNL dupa reinfiintarea partidului, in 1990
National

A murit Radu Câmpeanu, primul presedinte PNL dupa reinfiintarea partidului, in 1990

PNL a anunţat, in urma cu 20 de minute, că primul preşedintele al partidului după reînfiinţarea acestuia în 1990, Radu Câmpeanu, a încetat din viaţă, trasmitand condoleanţe familiei.

“Anunțăm cu mâhnire că seniorul liberal, Radu Câmpeanu, a încetat astăzi din viață. Rămâne în inimile noastre ca primul președinte al partidului după 1989, cel care a reînființat PNL după cumplita perioadă comunistă și anii petrecuți în închisoare ca deținut politic. Suntem cu toții alături de familia îndoliată.”, scrie pe pagina de Facebook a Partidului National Liberal.

Radu Campeanua implinit in acest an, venerabila varsta de 94 de ani, fiind bolnav. Liderul liberal a candidat la primele alegeri prezidențiale, de după căderea comunismului, fiind înfrânt la vot de Ion Iliescu.

Radu Câmpeanu ca și Ion Rațiu, acesta din urmă reprezentant al PNȚCD, au încercat fără succes democratizarea mai rapidă a României. Ambii au avut de a face cu minerii și cu „socialismul cu față umană”, pe care-l propovăduia Ion Iliescu. După moartea soției sale Dina Câmpeanu, rămas singur, liderul liberal a avut mai mult funcții onorifice în partid, iar de câțiva ani suferă de o boală nemiloasă a bătrâneții, Alzheimer