A murit actrita Olga Tudorache, “doamna teatrului romanesc”
National

A murit actrita Olga Tudorache, “doamna teatrului romanesc”

Actrița Olga Tudorache a incetat din viata, in noaptea de marți spre miercuri, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Elias, dupa cum transmite intr-un comunicat de presă unitatea medicala.

Olga Tudorache s-a nascut 11 octombrie 1929 la Oituz, județul Bacău, a fost o actriță română și profesor universitar la București.

În septembrie 1951 a fost angajată la Teatrul Tineretului din București, unde și-a desfășurat activitatea neîntrerupt până în 1966, când teatrul a fuzionat cu Teatrul Nottara. La noul teatru, Teatrul Mic, a rămas angajată până în 1978. Din anul universitar 1976 a fost conferențiar universitar la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, la catedra de actorie, iar din 1978 cu funcția de bază aici. Din 1990 a devenit profesor universitar. A avut șase promoții de actori, până la pensionare (1997). Retragerea efectivă din învățământ a avut loc în anul 2000.

Olga-T-Amza-Pellea
Olga Tudorache alaturi de Amza Pelea in filmul Mihai Viteazul

Citeste stirile offline, oriunde si oricand! Descarca GRATUIT aplicatia infoOradea din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.