A inselat 47 de firme de transport. O femeie de 37 de din Dragesti, trimisa in judecata pentru inselaciune
Stiri Bihor

A inselat 47 de firme de transport. O femeie de 37 de din Dragesti, trimisa in judecata pentru inselaciune

noriel.ro
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările și au propus trimiterea în judecată a unei femei de 37 de ani, din comuna Drăgești, județul Bihor, bănuită de comiterea infracţiunii de înșelăciune, anunta IPJ Bihor

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice o bănuiesc pe aceasta că, în perioada ianuarie  – decembrie 2014, în calitate de administrator de fapt al unor  societăți comerciale cu sediul în județul Bihor, ar fi plasat pe bursa de transport marfă diverse  comenzi de transport din spațiul Uniunii Europene în România, comenzi care au fost preluate de 47 de societăți de transport marfă din România, transporturile fiind onorate. După efectuarea transporturilor, aceasta nu ar mai fi achitat serviciile de transport prestate, cu toate că beneficiarii mărfurilor transportate au achitat serviciile de transport către societățile reprezentate de aceasta.

Totodată, aceasta este bănuită de polițiști că, în cadrul activității infracționale, și-ar fi atribuit calităţi mincinoase, respectiv diverse pseudonime, inducând astfel în eroare transportatorii cu privire la plata contravalorii serviciilor de transport prestate.

De asemenea, aceasta este bănuită că, pentru inducerea în eroare a transportatorilor, ar fi emis o serie de instrumente de plată care au fost refuzate la plată de unităţile bancare, din cauza lipsei de disponibil în contul bancar al societăților reprezentate de cea în cauză.

orange.ro

Prejudiciul total cauzat astfel societăților de transport este de 483.062,77 lei. Pentru recuperarea prejudiciului, polițiștii de investigare a criminalității economice au aplicat sechestru asigurator pe bunurile mobile și imobile deținute de cea în cauză.     

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările și au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celei în cauză.