A inceput turnarea captuselii de beton la Podul Centenarului (FOTO)
Stiri Oradea

A inceput turnarea captuselii de beton la Podul Centenarului (FOTO)

evomag.ro
Vineri, 18 mai 2018, a început turnarea radierului* de pe malul stâng al Podului Centenarului, aceasta fiind prima parte a fundației. Turnarea betonului a început dimineața la ora 6:00, urmând să fie finalizată în jurul orei 18:00.

Prima parte a culeelor, constând în coloane forate cu diametrul de 1,5 m și lungimea de 20 m, a fost finalizată pe ambele maluri. Etapa a II-a constă în radierul culeii de pe malul stâng, care se află în acest moment în execuție. Aici vor intra aproximativ 340 mc de beton, turnarea durând cca 12 ore. Lungimea radierului va fi de 18 m, lățimea de 5,75 m și înălțimea de 3,20 m”, ne-a precizat inginerul Vlad Moldovan de la firma Proconst Group S.R.L.

După turnarea radierului, lucrările vor continua cu execuția elevațiilor (picioarele podului) de pe malul stâng.

Construcția Podului Centenarului este realizată de către asocierea S.C FREYROM S.A – S.C PROCONS GROUP S.R.L – S.C AQUACONS S.R.L – S.C ELECTRO EXCEL GREEN CONSULTING S.R.L,  cu o valoare ofertată de 9.641.895,37 lei fără TVA.

decathlon.ro

Radier: Căptușeală de beton, de bolovani sau de pavele executată pe fundul albiei unei ape, între picioarele unui pod etc., pentru a împiedica eroziunea, spălarea pământului de către ape și adâncirea albiei.(conform dex)