A inceput Târgul de Pasti Oradea 2017. Vezi programul si activitatile din Piata Unirii. (FOTO)
Evenimente

A inceput Târgul de Pasti Oradea 2017. Vezi programul si activitatile din Piata Unirii. (FOTO)

Târgul de Pasti Oradea 2017 a inceput. Evenimentul se va desfasura în Piața Unirii, în perioada 7-17 aprilie. Atent amenajată  Piața Unirii va deveni punctul de atracție nu doar al copiilor, dar și al părinților. Decorurile scoase din poveștile tradiționale fiind la mare căutare.

Târgul de Pasti Oradea 2017 este organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (APTOR), în Piața Unirii, pe perioada 7-17 aprilie 2017, avand un program de weekend(Vineri-Duminică și sărbători legale) de la 12:00-21:00 si de la 14:00 la 21:00 in restul zilelor.

Orașul Oradea se aliniază, astfel, celor mai mari orașe, precum: Sibiu, Brașov sau București, în intenția de a aduce primăvara în sufletele vizitatorilor.

Activitati la Târgul de Pasti Oradea 2017

Piața Unirii va reprezenta în acest an punctul de atracție al sărbătorilor Pascale, atât prin înfățișare cât și prin activități. Programul evenimentului va include o serie de activități, de la reprezentații ale meșterilor populari până la ateliere de creație pentru cei mici. Vizitatorii pot admira decorurile gigant în mijlocul căsuțelor de lemn puse la dispoziția vizitatorilor de către compania Justin Design.

Cei mici se pot bucura realizând decorațiuni în cadrul celor două ateliere de creație, aranjamente florale sau picturi pe produse ceramice.

In  zilele de weekend în Căsuța ZOO Oradea e se vor putea admira diferite animale: iepurași, ponei, Coati, Lemuri cu coadă inelată și papagal Jako. Casuța Zoo Oradea este un proiect sustinut de catre Administratia Domeniului Public Oradea.

Program Târgul de Pasti Oradea 2017În zilele de 8-9 aprilie. la Târgul de Pasti Oradea 2017, în perimetrul Statuii lui Mihai Viteazul va fi amenajat un Parc de jocuri populare cu sprijinul partenerilor de la Consiliul Județean Bihor.

Ei vor colora programul evenimentelor cu jocuri care evocă timpuri străvechi, acesta este locul unde se pot întâlni şi regăsi generaţiile. Jucăriile uriaşe confecţionate din lemn în baza unor proiecte unice, pe lângă dezvoltarea abilităţilor, creativităţii, întăresc în copii respectul pentru alţii. Copiii şi însoţitorii lor pot participa la lupte cavalereşti, pot să sălte broaşte, să spargă nuci, să tragă la ţintă cu tunul, să călărească pe butoaie, să joace popice, să alerge melci, să umble pe catalige şi îi aşteaptă multe alte distracţii. Jocurile sunt foarte spectaculoase, creative şi distractive. Este o experienţă veselă, o posibilitate de delectare de o întreagă zi, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Cu oferta noastră pachet creem atmosferă de bâlci cu 21 de tipuri de jucarii (37 de elemente în total). Parcul de jocuri populare este realizat cu sprijunul Consiliului Județean, în colaborare cu Davidam.

Târgul de Pasti Oradea 2017. În data de 11 Aprilie de la ora 17:00 pornind de pe calea Republicii intersecție cu strada Aurel Lazăr va porni un Spectacol de Teatru de Stradă care va pune în scenă Calea Crucii. Acesta va porni de pe strada Republicii și se va opri in Piața Unirii zona statuii Mihai Viteazul, unde se va termina spectacolul cu o crucificare simbolică a actorului care va interpreta rolul Mântuitorului. Spectacolul este prevăzut să dureze o oră și pe perioada trecerii acestuia peste podul Sfântul Ladislau, traficul va fi oprit temporar.

Târgul de Pasti Oradea 2017. În zilele de Miercuri – 12 aprilie, respectiv, joi – 13 aprilie, începând cu orele 17:00  vizitatorii vor putea  asista la câte un spectacol de teatru de păpuși. Cele doua reprezentații vor fi oferite de către Teatrului Regina Maria și Teatrului Szigligeti, cu sprijinul Consiliului Județean Bihor.

Produse la Târgul de Pasti Oradea 2017

Această ediția pune foarte mare accent pe produsele tradiționale și pe produsele lucrate handmade de către artiștii locali și meșterii populari din zona județului Bihor. Prin această inițiativă ne dorim sa sprijinim cele două sectoare.Harta Târgul de Pasti Oradea 2017

In cadrul targului sunt prezente doua zone din judetul Bihor Valea Ierului si Tara Beiusului. Participarea celor două zone s-a facut cu sprijinul Consiliului Judetean Bihor.

Căsuța Țara Beiușului la Târgul de Pasti Oradea 2017

Prin expozanții aflați în căsuța Țării Beiușului, se dorește scoaterea în evidență a preparatelor tradiţionale, practic aducerea în prim-plan a spiritualității şi unicității acestei zone.

  • Vor fi prezenți meșteșugari care au reușit să păstreze cu grijă câteva dintre cele mai reprezentative meșteșuguri învățate de la bunici și părinți.
  • Vor fi prezentate și promovate valorile localităților acestei regiuni, printre care Beiuș, Pomezeu, Colești sau Drăgănești
  • Program cu încondeiat ouă, un brand al microregiunii Țara Beiușului
Căsuța Valea Ierului la Târgul de Pasti Oradea 2017

Valea Ierului este microregiune deosebit de spectaculoasă prin valorile culturale și etnografice, la acestea adăugându-se o viticultura în renaștere.

  • Vor fi prezentate și promovate localitățile din Valea Ierului: Diosig, Săcueni, Valea lui Mihai, Marghita, Sălard, Sîniob.
  • Vor fi prezentate obiecte etnografice, monumente representative ale zonei, potențialul turistic al regiunii.
  • Expozitie etnografică din colecții private.

Dorim să le mulțumim partenerilor acestui eveniment pentru sprijinul acordat în organizarea acestei prime ediții a Târgului de Paști de la Oradea.

  • Parteneri principali: Consiliul Județean Bihor, Justins Design, Davidam
  • Parteneri: Mobiversal și Asociația Manifest pentru Oradea
  • Parteneri media: InfoOradea, Ghid Local Oradea și Bihoreanul

Foto: Visit Oradea

loading...

  • 5.0
5.0Overall Score