A început modernizarea a patru străzi din Cartierul Episcopia și a două din Oncea
Stiri Oradea

A început modernizarea a patru străzi din Cartierul Episcopia și a două din Oncea

evomag.ro

Locuitorii de pe șase străzi pietruite din Oradea vor beneficia în curând de o infrastructură rutieră modernizată, având în vedere începerea lucrărilor de asfaltare a acestor străzi, aflate până acum la strat de balast.

Săptămâna trecută a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru două străzi din Cartierul Oncea: Ion Pop Reteganul (tronsonul cuprins între str. Poet Gheorghe Pituț – Cucului) și Macului (tronson cuprins între str. Ion Bogdan – Calea Bihorului), precum și a patru străzi din Cartierul Episcopia: Dealului, Moviliței, Ciucașului și Cântărețului.

În total este vorba de peste 3,5 kilometri de stradă.

Lucrările sunt executate de firma SC Porr Construct SRL, cu excepția străzilor Ion Pop Reteganul și Macului, unde executant este SC Mirghiș & Mayer SRL. Termenul de execuție este de 4, respectiv 5 luni, în funcție de lungime și complexitate. Garanția de bună execuție este de 5 ani de la data recepției la terminarea lucrărilor.

decathlon.ro

În cadrul șantierelor se execută terasamente, ziduri de sprijin, lucrări de asfaltare, amenajare trotuare și accese la proprietăți și amenajare zone verzi pe fiecare stradă.

În ceea ce privește colectarea apelor pluviale, aceasta  se va face prin gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului.