A inceput campania de curatenie generala de primavara 2017, in Oradea.
Stiri Oradea

A inceput campania de curatenie generala de primavara 2017, in Oradea.

Primăria Oradea a demarat de ieri, 6 martie, campania de curățenie de primăvară pe toată raza municipiului Oradea.

“La fel ca în fiecare an, am gândit un program de curățenie eficient și am luat în considerare data Sărbătorilor Pascale, deoarece anterior acestei mari sărbători, orădenii, ca și restul românilor, au obiceiul de a face curățenie generală în locuințe. Astfel, am împărțit campania de curățenie în două etape: una care se va derula din 6 martie până pe 24 martie, iar cea de-a II-a etapă va începe în 27 martie și se va finaliza înainte de sărbătoarea Paștelui, respectiv pe 14 aprilie”, ne-a declarat Mircea Stejerean – şeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.

În cadrul Campaniei curățeniei generale de primăvară 2017, în Municipiul Oradea se colectează obiecte de uz casnic și gospodăresc (piese de mobilier, mochete, materiale textile, uşi, geamuri etc.), precum și deşeuri vegetale rezultate din igienizarea spațiilor verzi aferente gospodăriilor populaţiei și cvartalelor din zonele de locuit.

Operatorul serviciului de salubrizare SC RER Ecologic Service SA va amplasa în perioada planificată, în funcţie de zonă şi punctele stabilite, containere metalice pentru colectarea deșeurilor și obiectelor de uz casnic și gospodăresc.

Cetăţenii Municipiului Oradea sunt rugaţi să depună deşeurile numai în containerele amplasate în acest scop, respectând perioadele Programului de curăţenie  pentru fiecare zonă, în funcție de adresa de domiciliu. Este strict interzisă depozitarea deșeurilor pe domeniul public lângă containere, lângă incintele metalice pentru recipienții destinați deșeurilor municipale sau în alte locații.

Asociațiile de proprietari vor lua măsuri de colectare a deşeurilor de pe spaţiile verzi predate de către municipalitate prin protocol, din parcările pe care le deţin, din jurul incintelor metalice sau platformelor pentru deşeuri. Deșeurile vor fi depozitate în containerele metalice special amplasate, în vederea ridicării acestora de către operatorul  serviciului de salubrizare.

În cazul constatării umplerii unor containere cetătenii Municipiului Oradea sunt rugati să comunice telefonic la serviciul de dispecerat permanent al operatorului, telefon 0259 433195, adresa acestora, în vederea transportarii acestora.

Nerespectarea Programului curătenie  generale de primavara si depozitarea clandestină a deseurilor în afara datelor planificate pe zone sau pe alte amplasamente, se sanctionează în cazul persoanelor fizice cu amendă cuprinsă între 200 şi 500 lei şi în cazul persoanelor juridice se sancţionează cu amendă cuprinsă intre 1500 şi 2000 lei, in conformitate cu art.111 litera q din Hotararea Consiliului Local nr.207 din 26 martie 2015 – Regulamentul de salubrizare al Municipiului Oradea.

Dupa incheierea campaniei de curatenie este strict interzisa depozitarea deseurilor de orice fel pe domeniul public a Municipiului Oradea, orice abatere in acest sens se sanctioneaza contraventional conform Hotararii Consiliului Local nr.207 din 26 martie 2015 – Regulament de salubrizare al Municipiului Oradea.

Stabilirea  zonelor  şi  a perioadelor

Pentru realizarea scopului propus Municipiul Oradea a fost impartit in 2 zone: 

  • Zona Sud– delimitata de malul stang al raului Crisul Repede, unde cetatenii pot depozita deseurile in perioada: 06 martie- 24 martie 2017.
  • -Zona Nord-delimitata de malul drept al raului Crisul Repede, unde cetatenii pot depozita deseurile in perioada: 27 martie-14 aprilie 2017.

ZONA SUD – 06.03 – 24.03.2017

Nr. crt.

Amlasamente puncte de colectare a deseurilor

1.

Tudor Vladimirescu (parcare SC Victor SRL)

2.

Principatele Unite/Pod Informatica

3.

Mihail Kogalniceanu /Mihai Viteazul

4.

Nicolaus Olahus /Horea

5.

Ronald Reagan (Pod Peta)

6.

Feldioarei (incinta  metalica pentru deseuri-RER)

7.

Cartier Europa

8.

Decebal/Tuberozelor

9.

Octavian Goga/Traian Blajovici

10.

Padisului /Fagurelui

11.

Splaiul Crisanei/Onestilor

12.

Xenopol/Sefan.Octavian Iosif

13.

H.Coanda/Richard Wagner

14.

Nicolae Bolcas/Aurel Vlaicu

15.

Piata Episcop ValeriuTraian Frentiu

16.

Piata Devei

17.

Barcaului/Greierului

18.

Taberi Geza/Artarilor

19.

Mestesugarilor/Hategului

20.

Aleea Calinului

21.

Erkel Ferenc/Theodor Aman

22.

Piatata Tarnilor (langa parc)

23.

Sextil Puscariu/Beiusului

24.

Gradinarilor (parculet)

25.

Piata Tineretului (biserica)

26.

Johannes Gutenberg/Maciesului

27.

Ciheiului/Liszt Ferenc (igluri)

28.

Maresal Ion Averescu (blocuri)

29.

Navigatorilor/Fantanilor

30.

Nojoridului/Apateului

ZONA NORD: 27.02-04.04.2017

Nr. crt.

Amlasamente puncte de colectare a deseurilor

1.

Piata Creanga /Nicolae Jiga

2.

Libertatii/I.Vulcan

3.

Piata Bucuresti

4.

Izvorului /Pod Teodor Nes

5.

Louis Pasteur/Colinelor

6.

Gheorhe Doja /Baraganului

7.

Adevarului/Arinului

8.

Aleea Strandului/Schiff Erno

9.

Podgoria (Biserica)

10.

Ady Endre (Clubul Constructorul)

11.

Berzei – platou magazinul chinezesc

12.

Bihorului /Ion Bogdan

13.

Pascal/Barsei(platou betonat)

14.

Transilvaniei/Traian Lalescu

15.

Bihorului/Strugurilor

16.

Ion Bogdan/Johann Strauss

17.

Mehedinti (langa Casa Minunata)

18.

Selimbarului- spitalul Pelican

19.

Vamii (gara CFR)

20.

Cornului/Crivatului

21.

Iza (in spatele spitalului Pelican)

22.

Aluminei (langa Pompieri)

23.

Aluminei (in spate la  Zig-Zag)

24.

Aleea Tusnadului /Aluminei

25.

Costache Negruzzi (in fata  la biserica)

26.

Tusnadului /Aluminei

27.

Borsului /Uzinelor

28.

Sovata (in spate la SCProfi)

29.

Iza (langa punctul termic)

30.

Carpati/Aluminei

După expirarea perioadelor de curătenie aferente Campaniei curateniei generale de primavara 2017, respectiv a perioadelor de colectare conform planificării pe zone, dacă se vor constata depozitări de deseuri pe spatiile care le detin, asociatiile de proprietari vor plăti cuantumul serviciului prestat pentru încărcarea transportul si depozitarea acestora, de către SC RER Ecologic Service Oradea SA, operatorul licentiat să presteze acestă activitate in  Municipiului Oradea.

Persoanele care depozitează ilegal deseuri pe domeniul public, vor fi sanctionate contraventional, in conformitate cu Hotararea Consiliului Local nr.207 din 26 martie 2015 – Regulamentul de salubrizare al Municipiului Oradea.