A fost Ziua Porților Deschise Crucea Roșie Filiala Bihor
Stiri Oradea

A fost Ziua Porților Deschise Crucea Roșie Filiala Bihor

Ateliere de resuscitare, istoric al Crucii Roșii, sfaturi anti-caniculă și nu numai – acestea sunt activitățile de care s-au putut bucura cei curioși, marți, 4 iulie, la sediul filialei Bihor a Crucii Roșii.

A fost Ziua Porților Deschise, pentru că se împlinesc 147 de ani de la înființarea Crucii Roșii Române. Fondată în anul 1876, Societatea Națională de Cruce Roșie din România a fost prezentă zi de zi, timp de 147 de ani, alături de oameni, în momente de criză – pe timp de război sau dezastre naturale în epidemii și în pandemie, în perioade de mari lipsuri, oferind ajutor cu imparțialitate și alinând suferința umană în orice context.

De la preșcolari până la adulți, toți cei prezenți au avut parte de o experiență inedită în care au învățat și exersat manevra Heimlich, au învățat cu ajutorul manechinelor să resusciteze o persoană care se află în stop cardio-respirator și au aflat detalii și curiozități despre Crucea Roșie, o organizație din care pot face parte chiar și ei.

Voluntarii Crucii Roșii au pregătit o serie de ateliere minunate, prin care participanții au aflat importanța acordării primului ajutor premedical în situații de criză, dar de asemenea pot învăța și ce înseamnă empatia față de cei mai puțin norocoși prin diferitele acțiuni de caritate desfășurate pe parcursul întregului an de către voluntari (târg de mărțișoare, împachetat de cadouri, banca de alimente și multe altele).

Ne găsiți și pe Google News