A fost semnat contractul pentru construirea  a doua camine studentesti in campusul Universitatii Oradea
Stiri Oradea

A fost semnat contractul pentru construirea a doua camine studentesti in campusul Universitatii Oradea

noriel.ro

S-a semnat contractual pentru construirea căminelor studențești C1 și C2, din campusul Universității din Oradea. Proiectantul a început prima etapă din contract, respectiv elaborarea proiectului tehnic de execuție.

SC IGNA Construct SRL a câștigat licitația pentru construirea căminelor C1 și C2 din campusul Universității din Oradea. Cele două clădiri se vor ridica pe malul stâng al pârâului Peţa, între viitoarea Sală Polivalentă şi căminul C4, pe o suprafață de peste 10.000 de mp. Acestea vor avea 234 de camere și vor oferi 464 de locuri, în fiecare cameră urmând să fie repartizaţi doi studenţi.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 29.888.089,90 lei fără TVA, iar valoarea acordului contractual este de 27.653.202 lei fără TVA. .Durata contractului este de 26 de luni, din care 2 luni pentru faza de proiectare și 24 de luni faza de execuție.

Lucările ar urma să se finalizeze până la 1 octombrie 2023.

decathlon.ro

De asemenea, în cadrul proiectului s-a propus ca, odată cu construirea căminelor C1 şi C2 să se dezvolte, printr-un proiect aferent de rețele, toată partea de echipare edilitară şi de sistematizare verticală. Aceasta cuprinde: amenajarea căilor de circulație auto şi pietonală, echiparea cu reţele de apă-canal, termoficare și branşare la Staţia termică-geotermală S.T.G.O., reţea de electricitate (translatarea postului trafo) corelat cu proiectul urban de extindere a sistemului de circulație, de linii de tramvai şi rețeaua de gaze, astfel încât întreaga zonă Habitat 1, inclusiv căminul existent să funcţioneze în parametri optimi

Proiectul de construire a celor două cămine studenţeşti a fost anunţat în anul 2018, fiind parte dintr-un masterplan de reabilitare a campusului Universităţii din Oradea.