A fost publicata Strategia de Dezvoltare a judetului Bihor. Parcuri industriale, un muzeu al Satului Bihorean, toalete ecologice in zonele montane, aquapark la Beius si multe alte proiecte de dezvoltare locale. Vezi intreg documentul
Stiri Bihor

A fost publicata Strategia de Dezvoltare a judetului Bihor. Parcuri industriale, un muzeu al Satului Bihorean, toalete ecologice in zonele montane, aquapark la Beius si multe alte proiecte de dezvoltare locale. Vezi intreg documentul

chilipirul-zilei.ro/

Astăzi, 17 noiembrie, a fost postat în transparență decizională proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Județului Bihor 2021 – 2027.

În cursul anului 2021, au fost parcurse toate etapele necesare elaborării documentului strategic, respectiv identificarea și cooptarea actorilor locali din județ în vederea consultării lor, realizarea analizei preliminare, analiza SWOT a județului, dezbaterea pe grupuri tematice a rezultatelor analizelor, realizarea profilului strategic, definirea planului de acțiune ș.a.

Documentul de 644 de pagini conține următoarele capitole: (1) plasarea județului Bihor în contextul european, național, regional și județean, (2) analiza principalilor indicatori: demografie, sănătate, social, cultură, planificare spațială, dezvoltare urbană și comunitară, e-guvernare, economie, turism, (3) o analiză SWOT, (4) profilul strategic al județului, (5) perspective strategice pentru județul Bihor, (6) managementul și implementarea propriu-zisă a strategiei și (7) planul de acțiune.

Planul de acțiune conține o listă cu 27 de proiecte strategice și obiectivele-cheie vizate prin implementarea acestora în următorii ani. Dintre acestea amintim doar cateva, cum ar fi: 

decathlon.ro
  • 4 parcuri industriale;
  • amenajare pesteri Bihor;
  • Muzeul Satului Bihorean;
  • centuri rutiere;
  • Drum Expres;
  • toalete ecologice in zonele montane;
  • Aquapark Beius;

Documentul poate fi consultat la avizier, la Serviciul Proiecte cu Finanțări Nerambursabile, precum și pe website-ul propriu, www.cjbihor.ro, la secțiunea Informații publice/ Transparență/ Transparență decizională.

InfoOradea va pune la dispoziotie acest document mai jos:

Strategie_Bihor_2021-2027_final_pentru_consultare_publica

Cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative la adresa de e-mail registratura@cjbihor.ro sau la sediul Consiliului Judeţean Bihor, în termen de 10 (zece) zile de la data publicării acestuia pe website-ul Consiliului Judeţean Bihor.