A fost lansata campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării sexuale (VIDEO)
National

A fost lansata campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării sexuale (VIDEO)

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) a lansat campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării sexuale DISTRUGE ZIDUL INDIFERENŢEI! TRAFICUL DE PERSOANE POATE FI PREVENIT, în cadrul conferinţei de la Bucureşti, din data de 26.02.2019.

La conferinţă au participat: domnul Angel Tîlvăr, coordonatorul Grupului pentru combaterea traficului de persoane din Parlamentul României, domnul Victor Ionescu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor ce activează în domeniul anti-trafic.

Campania se derulează în perioada februarie – septembrie 2019, A.N.I.T.P. având ca parteneri: Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Asociaţia eLiberare şi Fundaţia World Vision România.

Imaginea campaniei este cântăreaţa Ada Alexandra Moldovan (ADDA), care a moderat atât filmul documentar, cât şi spotul campaniei.

Obiectivele urmărite în cadrul campaniei vizează:

  • creşterea gradului de conştientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de fiinţe umane
  • informarea şi sensibilizarea populaţiei privind implicaţiile traficului de persoane, în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatării sexuale
  • creşterea gradului de implicare a misiunilor diplomatice ale României în informarea cetăţenilor români cu privire la riscurile asociate traficului de persoane
  • informarea instituţiilor şi organizaţiilor implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane privind dimensiunea şi formele de manifestare ale acestui fenomen
  • creşterea implicării în activităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie, în vederea reducerii numărului de informaţii inexacte şi ambigue referitoare la unele aspecte ale traficului de persoane transmise publicului

Mulţumim reprezentanţilor mass-media pentru prezenţa consistentă la acest eveniment, având convingerea că implicarea presei în activităţile de informare şi prevenire ne va sprijini în vederea creşterii gradului de conştientizare şi reacţie a publicului faţă de provocările acestui tip de crimă organizat.

Despre proiect:

Proiectul se derulează la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni, fiind finanţat prin Fondul pentru Securitate Internă, componenta Cooperare Poliţienească şi îşi propune implementarea a trei campanii de prevenire a traficului de persoane vizând principalele tipuri de exploatare: exploatarea prin muncă, exploatarea sexuală şi exploatarea prin cerşetorie.

loading...