A fost inaugurata filiala Episcopia a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”
Cultura

A fost inaugurata filiala Episcopia a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”

Începând de miercuri, 9 septembrie 2020, în cartierul Episcopia funcționează o nouă filială a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, la inaugurare fiind prezenţi Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor, Ligia Mirişan, manager al instituţiei de cultură şi reprezentanţi ai Bisericii Reformate Episcopia Bihor. Noua filială a bibliotecii s-a deschis la 13 ani de la desfiinţarea celei care a funcţionat pe strada Matei Corvin.    

Ligia Mirișan, managerul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”: „Suntem foarte mulțumiți că, astăzi, există acest spațiu. În felul acesta ne facem cunoscuți, reușim să accedem la cât mai multă lume și să creăm condițiile pentru ca orădenii să vină spre lectură. Cărțile sunt, preponderent, în limba maghiară, dar există și volume în limba română, toate fiind ediții noi.”

 Spațiul pus la dispoziția instituției de cultură, în mod gratuit, aparține Bisericii Reformate din Episcopia, partener al Agenției de Management al Destinației, în cadrul unui proiect transfrontalier.

Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor: „Consiliul Judeţean Bihor, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” şi Biserica Reformată Episcopia Bihor au colaborat pentru a asigura condițiile optime dezvoltării unui centru cultural. Vrem să atragem în această locaţie şcolile şi grădiniţele, se vor organiza programe şi activităţi pentru copii şi ne vom implica în promovarea acestora la nivel judeţean.”

În cea mai nouă locaţie vor exista săli de studiu/lectură, calculatoare, dar și spații exterioare pentru desfășurarea activităților cu elevi. Biblioteca din Episcopia va funcționa în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 10-18, la dispoziţia publicului existând aproximativ 1.700 de volume, achiziționate din fondurile Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”, ori provenite din donații de la Fundația Márai din Ungaria. Fondul de carte este unul mobil, ce poate fi activat şi modificat în funcţie de cerinţele cititorilor. 

loading...