A fost aprobata actualizarea indicatorilor tehno-economici ai noul stadion de fotbal din Oradea
Stiri Oradea

A fost aprobata actualizarea indicatorilor tehno-economici ai noul stadion de fotbal din Oradea

Consilierii locali au aprobat în ședința de joi, 30 martie, indicatorii tehnico-economici actualizați ai stadionului pe care municipalitatea îl va construi pe strada Făgărașului.

Potrivit noii documentații, parcarea prevăzută inițial în fața stadionului se va muta în spatele viitorului hotel. 

Am avut tot felul de probleme, de la începutul acestui proiect. Am avut probleme juridice cu foștii proprietari ai acelor parcele de teren pe care trebuiau construite niște blocuri, am avut un Plan Urbanistic Zonal care a fost atacat în instanță și anulat, am elaborat un nou PUZ și am rezolvat problema cu acei proprietari. Dar, în acest moment, când ne pregăteam să semnăm actele pentru noul stadion, s-a deschis un nou proces privind exproprierea celor care au terenuri și clădiri în zona străzii Traian Blajovici. Pentru a nu afecta proiectul stadionului, în acest moment am făcut o modificare a proiectului și am scos acea zonă din proiectul stadionului”, a precizat primarul Florin Birta. Parcarea subterană a fost mutată, pentru a nu afecta proprietățile private din zona respectivă, a mai arătat edilul.

Primarul Florin Birta a precizat că, într-o etapă următoare, Primăria va iniția un proiect pe bugetul local prin care să rezolve acea problemă care rămâne pe dinafară momentan, astfel încât amenajarea zonei să corespundă cerințelor arealului sportiv.

Ne găsiți și pe Google News