A fost aprobat proiectul ce prevede dotarea cu echipamente medicale moderne la ATI-ul de la Maternitatea Oradea.
Stiri Oradea

A fost aprobat proiectul ce prevede dotarea cu echipamente medicale moderne la ATI-ul de la Maternitatea Oradea.

Echipamentele moderne cu care va fi dotat în curând Compartimentul Terapie intensivă neonatală din cadrul Maternității Oradea (Staționar III) vor permite salvarea mai multor nou-născuți, cu complicații mai puține și șanse mai bune la un prognostic optim pe termen lung.

Proiectul de dotare a Compartimentului Terapie intensivă neonatală, depus spre finanțare prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) în luna aprilie a acestui an, a fost aprobat.

Investiția va crește siguranța actului medical, contribuind astfel la scăderea morbidității și mortalității în rândul micilor pacienți vulnerabili.

Proiectul „Extinderea și modernizarea compartimentului de terapie intensivă neonatală, dotarea cu echipamente specifice, amenajarea și dotarea unui centru regional de formare pentru pacienții critici nou-născuți în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor” a fost depus în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor în cadrul PNRR – Componenta C12 – Investiția specifică I2.3a – Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți.

Valoarea totală a acestuia este de 22.194.473,98 lei (fără TVA), finanțarea nerambursabilă fiind de 21.694.784,64 lei (fără TVA).

Prin depunerea spre finanțare a proiectului pe cele 4 componente, s-a solicitat finanțare pentru dotarea cu 5 paturi noi de terapie intensivă neonatală, împreună cu aparatura medicală aferentă, dotarea a 5 paturi de terapie intensivă neonatală existente în compartimentul de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală și dotarea compartimentului de terapie intensivă neonatală cu aparatură medicală de screening.

O parte importantă a  investiției o constituie centrul de training și formare în domeniul neonatologiei. Datorită faptului că, la ora actuală, Maternitatea Oradea nu dispune de un astfel de centru, amenajarea și dotarea sa va avea un impact pozitiv asupra formării continue a cadrelor medicale pentru tratarea corespunzătoare a pacienților nou-născuți în stare gravă. Centrul va avea o suprafață utilă de 253,12 mp și va fi amenajat la subsolul clădirii Policlinicii (Calea Clujului, nr. 50). Acesta va fi dotat  cu trei săli de simulare, o cameră de control și o sală de curs.

Totodată, Primăria Oradea are în implementare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C5, proiectul „Creșterea eficienței energetice a Spitalului Clinic Județean – Staționar III – Oradea”, în valoare de 27.854.100,45 lei.

Ne găsiți și pe Google News