9 mituri despre fațetele dentare
Diverse

9 mituri despre fațetele dentare

Fațetele dentare sunt din ce în ce mai folosite în domeniul esteticii dentare, deoarece oferă o soluție rapidă și eficientă pentru acei pacienți care doresc să-și îmbunătățească aspectul zâmbetului.

Cu toate acestea, de-a lungul timpului, au apărut concepții greșite privind acest tratament, așa că astăzi dorim să expunem unele mituri despre fațetele dentare.

1. Plasarea fațetelor dentare este dureroasă

Unul dintre cele mai răspândite mituri este că aplicarea fațetelor dentare este dureroasă pentru pacient, când, de fapt, pentru intervenție, se utilizează anestezie locală, astfel încât în timpul procedurii nu se simte nicio durere sau disconfort. 

2. Acest tip de tratament este foarte scump

Tratamentele dentare nu trebuie să fie costisitoare. Totul depinde de tipul de tratament și de starea de sănătate orală a fiecărui pacient. În multe clinici, există tehnici pentru toate buzunarele, astfel încât să îți faci griji cu privire la ceea ce contează cu adevărat: Zâmbetul. De asemenea, în multe regiuni ale țării sunt cabinete unde se pot aplica fațete, dacă vei căuta online fatete dentare Oradea sau Timișoara, de exemplu, vei găsi numeroase clinici care te pot ajuta. 

3. Fațetele au aspect artificial 

Tehnicile moderne sunt foate avansate, așa că fațetele dentare pot imita perfect plasarea naturală a dinților sau pot aduce echilibru estetic. Acestea se adaptează perfect la caracteristicile fizionomiei și se încadrează natural în cavitatea bucală. Rezultatul final va fi destins și cât se poate de natrual. 

4. Fațetele dentare se rup ușor

Un alt mit comun este că fațetele dentare se rup ușor atunci când pacientul mănâncă, când, de fapt, aceste restaurări sunt lucrari garantate ani întregi. Cu puțină atenție la alimente mai dure, cum ar fi nucile, nu veți avea probleme câțiva ani.

5. Fațetele dentare se colorează în timp

Un mit despre fațetele dentare este legat de faptul că acestea se colorează în timp. Greșit spun medici! Aceștia au constatat că mulţi pacienţi fac confuzie între procedura de albire dentară şi intervenţia de montare a faţetelor. Stomatologii aduc la cunoştinţă că faţetele dentare sunt elemente protetice realizate în laborator din materiale foarte rezistente ce nu îşi modifică structura şi aspectul în timp. 

6. Ai nevoie doar de fațete pentru partea din față a gurii

Fațetele sunt plasate mai des acolo unde sunt cel mai vizibile: pe cei șase dinți frontali. Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, utilizate pe dinții inferiori și premolari, deci, oriunde este necesar.

7. Fațetele servesc doar în scopuri estetice

Deși scopul principal al fațetelor este adesea de a îmbunătăți aspectul general al zambetului, fațetele pot fi, de asemenea, folosite pentru a optimiza funcționalitatea dinților atunci când pacientul mestecă. Fațetele nu înlocuiesc lipsa dintilor, însă sunt situații când acestea pot fi elementele cheie pentru tratamente stomatologice complete. 

8. Fațetele sunt anormal de albe și sesizabile

Fațetele moderne pot fi personalizate pentru a se potrivi cu grosimea, forma și culoarea naturală a dinților pacientului. 

9. Voi avea un zâmbet artificial!

Mulți pacienți se tem că alții pot observa că zâmbetul lor este artificial. Astăzi, aceasta nu este o problemă, deoarece fațetele sunt realizate din materiale care le fac să arate ca dinții naturali. In acest fel, fațetele se potrivesc perfect cu restul dinților, iar zâmbetul este uniform, estetic.

În prezent, oamenii pot alege ce nuanță doresc pentru fațete, astfel încât, atunci când sunt plasate, să arate la fel ca restul dinților. Desigur, este recomandat ca fiecare individ să ceară sfatul medicului, iar acesta să fie de acord cerințele pe care pacientul le are. Miturile legate de fațete sunt tot mai des răspândite, însă adevărul este că această procedură stomatologică oferă numeroase avantaje.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News