9 adevăruri din lumea pariurilor pe care orice pasionat trebuie să le știe
Diverse

9 adevăruri din lumea pariurilor pe care orice pasionat trebuie să le știe

Chiar dacă depind într-o oarecare măsură de șansă, pariurile sportive nu se bazează numai pe noroc și au un public aparte.

În încercarea de a-l atrage, operatorii care inițial aveau doar platforme de cazino au introdus și o secțiune de betting, așa cum este cazul Betstars.

Astfel, pasionații de sloturi, de ruletă sau de jocuri de cărți au ocazia să încerce și această distracție, aflând „pe parcurs” câteva adevăruri pe care jucătorii experimentați le cunosc foarte bine:

Doar agențiile licențiate garantează pentru corectitudine

Din punctul de vedere al legalității, sunt două tipuri de site-uri de pariuri: cele licențiate de Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc și cele care nu au aplicat pentru licența care le permite să funcționeze legal pe piața românească. Toți operatorii licențiați sunt branduri serioase, care respectă drepturile clienților. Dacă un jucător se simte nedreptățit, el se poate adresa ONJN. Pe lângă faptul că sunt pasibili de o amendă de până la 10.000 de lei, clienții agențiilor ilegale nu au nicio garanție că își primesc banii atunci când doresc să retragă fonduri.

Indisciplina poate duce la probleme grave

Fiind un hobby care „operează” cu bani, pariurile sportive necesită un grad ridicat de disciplină. A fi disciplinat înseamnă a stabili un buget lunar fix pentru această activitate, precum și a ajusta miza fiecărui bilet în funcție de bankroll și de probabilitatea de câștig. Nerespectarea limitelor impuse duce la pierderea banilor din cont și poate avea consecințe grave dacă jucătorul continuă să depună fonduri, ajungând, astfel, la un deficit pe care nu și-l poate permite. 

Există și oferte promoționale dezavantajoase

Toate agențiile de pariuri online au oferte promoționale de bun venit, constând în pariuri gratuite, pariuri fără risc sau fonduri suplimentare. Teoretic, orice cadou este de un augur, însă unele oferte au cerințe de rulaj greu de îndeplinit. Cum fondurile reale sunt folosite primele atunci când se realizează rulajul, sunt pierduți și banii depuși dacă jucătorul nu își îndeplinește obiectivul de a transforma în cash banii primiți.

Pot exista diferențe mari între agenții

Zecile de agenții de pariuri online licențiate pot fi catalogate drept „de top”, „decente” și „modeste”. Cele de top au oferte sportive foarte bogate, transmit anual zeci de mii de meciuri live în format tv, au peste 600 de opțiuni de pariere pentru o singură partidă ș.a. La polul opus sunt cele care nu dispun de platformă de streaming video live și nu oferă linii asiatice sau pariuri pe cornere sau pe cartonașe galbene.

Cotele nu reflectă mereu probabilitatea de câștig

Începătorii cred că valorile cotelor afișate pe site-urile de pariuri reflectă probabilitatea de câștig. În realitate, agențiile de pariuri apelează la echipe de specialiști, numiți „traderi”, care au capacitatea să anticipeze câți bani vor fi mizați pe fiecare opțiune dintr-o piață de pariere. Astfel, cotele sunt fixate în așa fel încât suma câștigată de bookmaker să fie relativ egală cu cea plătită pentru bilete „verzi”. Datorită marjei de profit, casa de pariuri iese oricum pe plus. Așadar, cotele reflectă în primul rând interesele comerciale și abia apoi riscul.

Nu există pariuri sigure

Tot jucătorii aflați „la început de drum” cred că o cotă foarte mică indică un pariu sigur și au tentația să pună toți banii din cont pe un asemenea bilet. Și mai naivi sunt cei care cred că pot cumpăra de pe internet ponturi despre meciuri aranjate. Ei se păcălesc și plătesc sute de euro pentru informații care se dovedesc false, iar când încearcă să le ceară socoteală „vânzătorilor” observă că aceștia au dispărut fără urmă.

Biletele cu multe selecții au șanse mici de reușită

Biletele cu multe selecții și cu cote finale foarte mari sunt foarte tentante, întrucât oferă iluzia unor câștiguri mari cu mize mici. În realitate, cei care insistă pe bilete tip „cearșaf” ies pe minus pe termen lung, deoarece un astfel de pariu este câștigător foarte rar. Cota finală a unui bilet care are de la patru selecții în sus nu indică decât în foarte mică măsură riscul.

Statisticile pot fi înșelătoare

Statisticile pot reprezenta punctul de plecare în analizarea unui meci de fotbal, dar pariorii nu trebuie să se ghideze exclusiv după ele atunci când decid să mizeze pe o anumită selecție. Indicatori mult mai importanți sunt motivația și absenții. O echipă poate să fi câștigat ultimele cinci confruntări directe cu următoarea adversară. Dacă de la acea echipă lipsesc trei jucători cheie, statistica meciurilor directe nu mai este atât de relevantă.

Funcția Cash Out este o armă cu dublu tăiș

Pariorii apelează des la funcția Cash Out, care le permite să închidă biletul înainte de finalul meciului. Ei recurg la această soluție imediat după ce pariul devine câștigător, mulțumindu-se cu un profit mai mic, dar cert. Pe termen lung, această strategie se poate dovedi neinspirată, întrucât multe dintre jocuri se termină cu rezultatul pronosticat la plasarea biletului.

Ne găsiți și pe Google News