87 de persoane amendate, de politistii bihoreni, pentru ca vorbeau la telefon in timp ce conduceau
Stiri Bihor

87 de persoane amendate, de politistii bihoreni, pentru ca vorbeau la telefon in timp ce conduceau

În perioada 26 – 28 octombrie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 243 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 67.780 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 12 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare, au fost constatate 14 infracțiuni și 13 tamponări.

În cadrul acțiunilor au fost sancționați 87 de conducători auto care au folosit telefonul mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, 74 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 42 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționați cinci bicicliști, au fost sancționate trei depășiri neregulamentare, opt sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News