7 noi startup-uri de tehnologie se adaugă în portofoliul Make IT in Oradea
Economic

7 noi startup-uri de tehnologie se adaugă în portofoliul Make IT in Oradea

Make IT in Oradea a organizat în 28 septembrie evenimentul Bright Labs Incubator Demo Day în care a fost celebrată munca celor 7 startup-uri selectate în programul de incubare Bright Labs Incubator – ediția 2022, dedicarea mentorilor implicați, suportul colaboratorilor și nu în ultimul rând, viziunea și pasiunea echipei Make IT in Oradea.

Evenimentul a marcat sfârșitul celei de-a doua ediții al programului Bright Labs Incubator, iar echipele au prezentat în fața distinșilor invitați și a audienței prezente online. 

De asemenea, evenimentul a fost o bună oportunitate pentru a vorbi despre construirea în România a unor startup-uri care să ajungă pe piețele globale. În aceeași idee, domnul Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, a avut o scurtă intervenție online în care a vorbit despre cele mai recente inițiative conduse de Guvernul României pentru a stimula dezvoltarea globală a startup-urilor din România. Alte 4 startup-uri din ecosistemul local au prezentat produsele lor, printre care și un startup din portofoliul Make IT in Oradea, finanțat în ediția trecută: PlaterQ, BlooDoChallenge, Expert24 (portofoliul Make IT in Oradea) și Eyelet.

Finalistele programului Bright Labs Incubator au fost: 

  1. PackE – Propune o soluție alternativă programelor de loializare și retenție a clienților prin folosirea token-urilor și NFT-urilor ca recompense pentru consumatorii afacerilor de servicii.
  2. Hygge Today – Își propune să creeze o experiență de journaling cât mai lină și interactivă ca tinerii să se înțeleagă pe sine mai bine cât și evenimentele de peste zi, alături de un asistent personalizat.  
  3. Institute Assistant – Oferă o gamă largă de funcționalități pentru a eficientiza procesele operaționale a instituțiilor medicale.
  4. Docsgen – Automatizează procesului de tehnoredactare a documentelor aferente unei noi firme sau firmelor existente. 
  5. Viventum – Este o soluție Web3 de ticketing pentru evenimente live care rezolvă problemele de trasabilitate și falsificare a biletelor, în timp ce întărește legăturile dintre organizatori, artiști și fani. 
  6. Palmkeeper – Este o platformă de tip marketplace care mediază și facilitează relația dintre managerii de proprietăți și prestatorii de servicii de curățenie. 
  7. Swap&Shine – Constă într-o platforma de schimbare a outfit-urilor, încurajând moda circulantă pentru protejarea mediului înconjurător. 

În urma prezentărilor, mentorii din program au ales ca echipa Viventum să fie premiată cu titlul „Best Startup” și să câștige un premiu simbolic din partea Make IT in Oradea, două bilete la conferința Web Summit Lisbon. 

Înregistrarea evenimentului poate fi urmărită aici:  https://youtu.be/uJfNRqYaRoM

Make IT in Oradea îi invită pe toți cei interesați de această inițiativă să își înscrie ideea. Cea de a treia ediție a programului de incubare Bright Labs Incubator este în proces de pregătire și urmează să fie lansată. În cadrul acesteia, alte echipe vor avea oportunitatea să-și crească proiectele și să primească suportul de care au nevoie pentru a le lansa pe piață. Până atunci doritorii se pot înscrie pe lista de așteptare: https://www.makeitinoradea.ro/enter-your-idea. 

„Make IT in Oradea” este o organizație non-profit fondată la inițiativa Primăriei Oradea și ADLO SA, împreună cu membrii locali Smartware, Paymo, Mobiversal, Helion, RO et CO International, și partenerul național Orange România. Scopul organizației este de a crește ecosistemul local de IT. Inițiativa este construită pe trei direcții:

  •   Dezvoltarea abilităților antreprenoriale și consolidarea comunității de startup-uri
  •   Finanțări și facilități fiscale pentru companii de IT
  •   Păstrarea și atragerea talentelor prin acordarea de burse pentru elevi și studenți, și integrarea lor în comunitatea locală de startup-uri. 

Ne găsiți și pe Google News