66 de proiecte au fost depuse in cadrul Programului de bugetare participativa. Ce vor oradenii
Stiri Oradea

66 de proiecte au fost depuse in cadrul Programului de bugetare participativa. Ce vor oradenii

Sesiunea din acest a Programului de bugetare participativă a ajuns la final. Până la încheierea etapei de depunere a proiectelor, respectiv pe 3 septembrie, au fost înregistrate 66 de idei prin care sunt propuse diverse investiții care au ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai din cartierele orașului nostru.

Astfel, pe platforma dedicată programului, se regăsesc proiecte precum: instalarea mai multor arteziene care să formeze o perdea colorată care să cadă din partea superioară a podului Sf. Ladislau în râul Crișul Repede, pe ambele părți ale acestuia, amenajare parcare, vestiare și toalete ecologice în zona Silvaș, amenajare loc de picnic în pădurea Nojorid, pistă de biciclete Oradea – ANL Sânmartin, grădină comunitară în cartierul Nufărul, instalarea de pânze de umbră vara pe str. Vasile Alecsandri, realizare trecere la nivel cu calea ferată în Dragoș Vodă, mini pump track în Piața Ghioceilor etc.

În această perioadă au loc verificarea și validarea proiectelor depuse, iar din 18 septembrie va începe votarea acestora pe activ.oradea.ro.

De reamintit faptul că, de la debutul programului de bugetare participativă și până în prezent, în cele trei sesiuni, respectiv 2017, 2018 și 2022, 37 de proiecte propuse de către orădeni au fot selectate pentru a fi finanțate de la bugetul local.

Printre ele se numără și modernizarea Parcului Petőfi, care se află în desfășurare, precum și construirea parcării supraetajate a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, obiectiv care a fost atribuit recent unei asocieri de firme și a cărei execuție va începe în perioada următoare.

Bugetul total este de 1.500.000 lei, fiecare proiect putând să obțină o finanțare de la bugetul local de maximum 100.000 de lei, inclusiv TVA. Selecția proiectelor se va face în funcție de numărul de voturi obținute prin platforma online și la întâlnirile publice, până la epuizarea sumei.

Pentru a fi validate în cadrul procesului de bugetare participativă, proiectele trebuie să fie de competența Primăriei Municipiului Oradea, să nu contravină reglementărilor regulamentului aprobat sau altor prevederi legale în vigoare și să îndeplinească mai multe criterii de eligibilitate.

Ne găsiți și pe Google News