60 de pompieri militari au intervent in Oradea, in ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei de pe strazi si din subsoluri. Probleme si in judet
Stiri Oradea

60 de pompieri militari au intervent in Oradea, in ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei de pe strazi si din subsoluri. Probleme si in judet

În intervalul 13 – 14 mai a.c., forţele şi mijloacele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” au desfăşurat 34 de misiuni de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.

Sâmbătă, 13 mai a.c., începând de la ora 16.00, echipajele Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea au acţionat în municipiul Oradea, pentru evacuarea apei acumulate în urma ploilor abundente, din subsolurile unor imobile situate pe străzile Cloşca, Roman Ciorogariu, Nicolae Bălcescu, Oneştilor, Ciheiului, Făcliei, Răspântiilor, Agricultorilor, Coriolan Pop,  Avram Iancu, Mihai Viteazul, Aviatorilor, Ion Vidu, Constantin Tănase, Crişan, Iuliu Maniu, Miron Pompiliu, Episcop Vasile Hossu, Anton Păun şi Octavian Iosif, respectiv dintr-un magazin de pe Calea Aradului. Misiunile au fost desfăşurate şi pe timpul nopţii şi au continuat pe parcursul zilei de duminică, pe străzile Teiuşanu, Mihail Kogălniceanu, Cloşca, Avram Iancu, Sucevei, Mimozei, Mărăştilor şi Moţilor.

Citeste si: Oradea din nou sub ape. O ploaie puternica a inundat din nou strazile orasului (GALERIE FOTO)

În cursul zilei de duminică, până la ora 14.00, peste 60 de pompieri militari au intervenit cu 4 autospeciale şi opt motopompe transportabile şi remorcabile, pentru evacuarea apei din 19 subsoluri.

Va reamintim ca, dupa doua reprize de ploaie puternica, care au durat cca 30 de minute fiecare, ieri 13 mai, Oradea a devenit, din nou, o mica Venetie. Ploaia si grindina, care s-a abatut asupra Oradiei a transformat mai multe strazi din oras in adevarate piscine, traficul fiind blocat in mai multe zone ale orasului.

 Intervenţii similare au fost desfăşurate, în data de 13 mai a.c., de către pompierii militari din cadrul Gărzii 1 Mai şi Staţiei de Pompieri Ştei, care au evacuat apa din subsolul unei locuinţe situate în Sânmartin, respectiv dintr-o pivniţă de pe strada Miron Pompiliu din Ştei, iar Detaşamentul 2 de Pompieri Oradea a acţionat atât sâmbătă, cât şi duminică, pe strada Aleea Rogerius, pentru înlăturarea apei acumulate în subsolul unui bloc de locuinţe, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi (nivelul apei fiind de circa 1.8 metri). 

loading...