5 iunie Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator. La noi tacere si ignoranta
Stiri Oradea

5 iunie Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator. La noi tacere si ignoranta

Ziua mondială a mediului înconjurător este aniversată, în fiecare an, la 5 iunie. Cu acest prilej, în peste 100 de țări sunt organizate manifestări pentru conștientizarea populației privind problemele de mediu.

Marcarea acestei zile reprezintă unul dintre principalele mijloace prin care Organizația Națiunilor Unite încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător și în același timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acționeze în acest sens.

APM Bihor nu a considerat oportun sa celebreze aceasta zi, nefiind interesati decat de “Vacanta de Rusalii”. Nici pe site-ul institutiei nu apare nimic, pastrand aceasta zi intr-o ignoranta totala, asa cum ne-a obisnuit aceasta institutie in ultimii ani.

UNEP recomandă în fiecare an tema Zilei mondiale a mediului înconjurător. Tema din 2017 a acestei zile este ”Conectarea oamenilor la natură”. Aceasta îi cheamă pe oameni să iasă în aer liber și în mijlocul naturii, să aprecieze frumusețea și importanța acesteia, și să transmită un apel privind protejarea Pământului, pe care trăiesc laolaltă, potrivit site-ului http://www.unep.org/.

loading...