480 de obiecte pirotehnice interzise, confiscate de poliţiştii orădeni de la un bărbat.
Comunicate de presa

480 de obiecte pirotehnice interzise, confiscate de poliţiştii orădeni de la un bărbat.

Marţi, 27 decembrie a.c., la ora 14.30, pe strada Transilvaniei din municipiul Oradea, poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au depistat un bărbat de 45 de ani, din localitatea Biharia, județul Bihor, care avea asupra sa 480 de petarde‚ articole pirotehnice interzise la deţinere, comercializare şi folosire.

Obiectele pirotehnice interzise au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză a fost întocmit dosar penal. Cercetările în cauză sunt continuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

IPJ Bihor reaminteste cetăţenilor faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Cetăţenii sunt atenţionaţi că poliţiştii bihoreni acţioneză în continuare pentru combaterea cu fermitate a comerţului ilegal cu articole pirotehnice, dar şi a folosirii ilegale a acestora, ca factor important în asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică, prin care să se prevină apariţia unor accidente sau pagube materiale. Pentru a preveni incidentele neplăcute şi chiar victimizarea populaţiei prin folosirea unor obiecte pirotehnice neconforme noilor prevederi legislative, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă publică în preajma sărbătorilor de iarnă, cetăţenii sunt rugaţi să achiziţioneze obiectele pirotehnice permise de lege doar de la societăţi autorizate.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News