437 de „vitezomani” au fost sancționați de polițiștii rutieri bihoreni, in acest sfârșit de săptămână
Stiri Bihor

437 de „vitezomani” au fost sancționați de polițiștii rutieri bihoreni, in acest sfârșit de săptămână

În perioada 20 – 22 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 566 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 220.405 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 22 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute șase  certificate de înmatriculare, au fost constatate patru infracţiuni şi șapte tamponări.

437 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 45 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 77 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

Astfel, vineri, 20 aprilie a.c., la ora 17.00, pe strada Ogorului din municipiul Oradea a fost depistat în trafic un tânăr de 25 de ani, din comuna Horea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 124 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

De asemenea, sâmbătă, 21 aprilie a.c., la ora 15.58, pe strada Dimitrie Cantemir din municipiul Oradea, a fost depistat în trafic un bărbat de 32 de ani din municipiul Salonta, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 104 km/h.

Tot, sâmbătă, 21 aprilie a.c., la ora 15.20, pe DN 1, a fost depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 129 km/h.

Totodată, duminică, 22 aprilie a.c., la ora 7.58, pe DN1, în localitatea bihoreană Lugașu de Jos, a fost depistat în trafic un tânăr de 26 de ani, din municipiul Cluj- Napoca, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 118 km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.  

Ne găsiți și pe Google News