41 de muniții din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial descoperite în Săldăbagiu de Munte
Stiri Bihor

41 de muniții din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial descoperite în Săldăbagiu de Munte

În cursul zilei de marți, 23 februarie a.c., în jurul orei 16.05, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor (ISU BH) a fost solicitat să desfășoare, în localitatea Săldăbagiu de Munte, comuna Paleu, o operaţiune de asanare de muniţie rămasă neexplodată.

Sesizarea, primită în dispeceratul ISU BH prin Sistemul Unic 112, a fost făcută de un cetățean, care, utilizând un detector de metale, a descoperit mai multe muniții în pădurea de pe raza localității menționate.

Specialiștii pirotehnicieni mobilizați la fața locului au identificat o grenadă ofensivă funcțională și 40 de cartușe, provenite din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale. Cele 41 de muniții au fost transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare prin explozie controlată.

Pompierii militari bihoreni reamintesc persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

interlink.ro
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0