3500 de puieti de pomi plantati in Cartierul Tineretului din Oradea
Stiri Oradea

3500 de puieti de pomi plantati in Cartierul Tineretului din Oradea

Primăria Oradea a încheiat un protocol de colaborare cu Direcția Silvică Bihor, care  prevede împădurirea unei suprafețe de 1,5 hectare în Cartierul Tineretului, în vecinătatea Uzinei de Apă.

Acțiunea de plantare a început vineri, 13 martie și s-a încheiat azi, 19 martie, pe suprafața de 1,5 ha din Cartierul Tineretului fiind plantați 3500 de puieți din specia stejar roșu, tei, anin și mesteacăn.

Conform explicațiilor date de către viceprimarul Florin Birta, terenul pe care au fost plantați cei 3500 de arbori era degradat, plin de bălării, fiind curățat de Primăria Oradea prin Direcția Tehnică și pregătit pentru plantări. Totodată, Compania de Apă va monta un gard pentru protejarea zonei, iar arborii vor fi udați tot de CAO de la hidranții din vecinătatea terenului.

Am discutat cu cei de la Compania de Apă să construiască aici un gard pentru ca acești arbori să fie protejați și să nu fie vandalizați, de asemenea voi discuta cu Compania de Apă să folosim hidranții din zonă ca să putem uda arborii plantați. Locuitorii din acest cartier vor vedea și mai bine în primăvară evoluția acestor arbori, iar cei care nu se vor prinde vor fi înlocuiți în toamnă”, a zis viceprimarul.

Arborii au fost puși la dispoziție de către Direcția Silvică Bihor și plantați de către personalul silvic de la Ocolul Silvic Oradea, cărora Primăria Oradea le mulțumește pentru implicare, prezența voluntarilor la acțiune nefiind posibilă în această perioadă în care încercăm să prevenim posibilitatea răspândirii coronavirusului.

În cadrul parteneriatului între Primăria Oradea și Garda Forestieră, ca urmare a campaniei de împădurire din România ,,O pădure cât o țară” demarată de Ministerul Mediului, până anul viitor în municipiul nostru vor fi împădurite suprafețe degradate de aproximativ 65 ha.

loading...