35 de cupluri premiate cu ocazia Nunții de Aur la Primăria Oradea. Fiecare cuplu a primit cate 500 de lei
Stiri Oradea

35 de cupluri premiate cu ocazia Nunții de Aur la Primăria Oradea. Fiecare cuplu a primit cate 500 de lei

Azi a avut loc ceea de-a doua ediție din acest an a evenimentului „Nunta de aur”. Cu această ocazie primarul Florin Birta a felicitat 35 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Festivitatea de premiere a avut loc în sala mare a Primăriei Oradea, în prezența seniorilor și a familiilor lor.

Vă mulțumesc pentru că sunteți prezenți azi în sala Mare al Primăriei pentru a celebra și a aniversa un moment foarte important în viața dumneavoastră și a comunității orădene. Cei 50 de ani pe care îi aniversați sunt foarte prețioși, de-a lungul celor 50 de ani ați demonstrat fiecare dintre dvs. reciproc respect, fidelitate, încredere, sprijin moral, ceea ce este o dovadă că o familie poate trece împreună și peste bune, și peste rele, astfel încât iată-vă azi aici, sărbătorind acest moment.

Sunteți un model, un exemplu pentru noi toți, pentru comunitatea orădeană, iar în numele Primăriei Oradea și al meu personal doresc să vă mulțumesc pentru exemplul pe care-l dați comunității noastre și vă doresc multă sănătate, să fiți fericiți și să vă iubiți așa cum v-ați iubit și până acum!„, a spus primarul Florin Birta în deschiderea festivității.

Organizat de Primăria Oradea prin Compartimentul de Stare Civilă, evenimentul a constat în premierea a 35 de familii care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă şi care au domiciliul în municipiul Oradea, prin acordarea unei diplome aniversare, însoțită de flori și de un premiu în bani în cuantum de 500 lei.

Festivitatea se organizează în baza HCL nr. 68/2008, în decursul anilor fiind felicitate anual peste 200 de perechi.

De asemenea, în conformitate cu HCL nr. 867/2005, se acordă un premiu în bani în valoare de 1.000 lei persoanelor care au împlinit venerabila vârstă de 100 de ani şi au domiciliul în municipiul Oradea.

Compartimentul de Stare Civilă primește în continuare cereri de la cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie, la camera 12 parter, aflată în clădirea Primăriei. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0259/408824.

Ne găsiți și pe Google News