34 de pietoni sanctionati pentru traversari neregulamentare, in doar 24 de ore, in judetul Bihor
Stiri Bihor

34 de pietoni sanctionati pentru traversari neregulamentare, in doar 24 de ore, in judetul Bihor

Joi, 21 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 192 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 67.260 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 30 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute două certificate de înmatriculare și au fost constatate patru tamponări.

109 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 34 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 13 conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 10 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, două sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, joi, 21 martie a.c., la ora 08.18, pe D.N. 79, în afara localității Inand, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier a fost depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 131 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.    

loading...