30 de copii din tabara „Florile Centenarului” in vizita la pompierii oradeni
Stiri Oradea

30 de copii din tabara „Florile Centenarului” in vizita la pompierii oradeni

Mircuri, 25 iulie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Crișana” al județului Bihor a primit vizita unui grup de 30 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, participanți la Tabăra de vară ”Florile Centenarului”, organizată de Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai”.

Copiii au petrecut aproximativ o oră şi 40 de minute în incinta unităţii, timp în care s-au bucurat de un program variat, care a vizat îmbogățirea cunoștințelor celor mici în ceea ce privește prevenirea situațiilor de urgență și modul de comportare înainte, pe timpul și după producerea acestora, precum și familiarizarea cu munca şi misiunile pompierilor militari.

Astfel, în prima parte a vizitei, copiilor le-au fost prezentate pericolele la care se pot expune din neatenţie sau din joacă, insistându-se cu precădere, asupra modului în care trebuie să se comporte pentru a preîntâmpina evenimente nedorite ca incendii şi accidente la scăldat. Totodată, pompierii militari le-au explicat celor mici ce măsuri trebuie să ia pentru a se proteja în cazul în care sunt surprinși de flăcări în interiorul locuinței, cum trebuie să acționeze în cazul producerii unui cutremur, unde și în ce condiții pot să se scalde în siguranță, sesiunea informativă interactivă finalizându-se cu promisiunea copiilor de a urma îndeaproape recomandările pompierilor și de a le împărtăși întregii familii, prietenilor, vecinilor și colegilor.

          A urmat atelierul de prim ajutor în cadrul căruia, micii vizitatori şi-au însuşit noţiuni de bază în acordarea primului ajutor în caz de leziuni minore (tăieturi, arsuri etc.).

  După sesiunea informativă şi atelierul de prim ajutor, echipajele Detaşamentului 1 Oradea au prezentat micuţilor curioşi, tehnica de luptă folosită de forţele de intervenţie ale inspectoratului pe timpul desfăşurării operaţiunilor şi modul în care sunt utilizate autospecialele pentru stingerea incendiilor, de descarcerare grea, de lucru la înălţime şi alte echipamente de intervenţie specifice folosite de pompierii militari pentru salvarea semenilor, protejarea bunurilor şi ocrotirea mediului înconjurător.

Punctul culminant al vizitei l-a constituit momentul în care fiecare copil s-a simţit pompier pentru câteva minute, mânuind  pistolul de refulare a apei, bineînţeles sub îndrumarea şi supravegherea strictă a servanţilor.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News