3 investigatii medicale de inclus pe lista de rezolutii in 2023
Magazin

3 investigatii medicale de inclus pe lista de rezolutii in 2023

Fiecare inceput de an vine pentru foarte multi oameni cu o noua lista de rezolutii, intrucat acesta reprezinta momentul perfect pentru a o lua de la capat, pentru a-si face noi promisiuni in plan profesional sau personal sau chiar pentru a-si pune in aplicare ideile.

Sigur ca, pe langa dorintele care tin de aspiratii profesionale, de evolutie, de prietenii si vacante, fiecare persoana ar trebui sa includa pe lista sa si investigatiile medicale, de rutina.

Astfel, daca si tu esti pe cale de a-ti face lista pentru acest an sau vrei sa ti-o completezi cu ceva ce tine de sanatatea ta, citeste mai jos despre top 3 investigatii medicale pe care ar trebui sa le ai in vedere. Bineinteles, trebuie sa cauti o clinica unde le poti face pe toate in aceeasi zi, pentru a salva timp, iar clinica privata Oradea – Raze este locul ideal in acest scop.

Iata ce investigatii medicale de rutina ar trebui sa incluzi pe lista ta de rezolutii:

    • Ecografia abdominala

Fara indoiala, ecografia abdominala este una dintre investigatiile pe care ar trebui sa le incluzi pe lista ta. Aceasta este o investigatie imagistica cu ajutorul careia se evalueaza starea de sanatate, precum si functionalitatea tuturor organelor abdominale. Astfel, mergand pentru o ecografie de abdomen total, medicul va analiza forma, dimensiunea si structura organelor, dar va putea identifica si eventuale afectiuni. Pentru ca rezultatele sa fie relevante, asigura-te ca alegi o clinica ce dispune de un ecograf ultraperformant.

    • Control oftalmologic

Un alt control ce nu trebuie ignorat este cel oftalmologic. Avand in vedere timpul indelungat pe care il petreci in fata ecranelor, fie ca vorbim de calculator si/sau laptop de serviciu, telefon si televizor, este cert ca aceasta consultatie se impune la fiecare 2-3 ani. Sigur ca in cazul in care constati ca acuitatea vizuala nu este aceeasi, ci incepe sa scada, iar din aceasta cauza intampini probleme, cel mai bine este sa nu mai intarzii nicio clipa programarea. Pentru oftalmologie oradea, alege Clinica Raze, intrucat vei beneficia de consult si rezultat rapide.

ekg

  • EKG sau electrocardiograma

O alta investigatie medicala ce merita sa fie inclusa pe lista ta este electrocardiograma. Aceasta reprezinta modalitatea prin care poti preveni, dar si primi un diagnostic in cazul bolilor cardiovasculare. Cu toate ca EKG-ul nu presupune o pregatire prealabila, fiind un control de rutina adeseori, el nu trebuie nici ignorat, si nici amanat. De altfel, este o investigatie pentru care nu trebuie sa aloci foarte mult timp, intrucat medicul iti va face un EKG in maximum 10 minute. Chiar daca istoricul familial este unul fara probleme, tine cont ca stilul de viata si dieta influenteaza foarte mult aparitia bolilor cardiovasculare. De aceea, atunci cand iti planifici vizita la clinica pentru investigatiile anuale, nu uita si de programarea pentru o electrocardiograma.

Asadar, incepe noul an cu rezolutii ce tin de sanatatea ta! Fiecare dintre investigatiile de mai sus au rolul de a evalua starea ta de sanatate actuala, astfel incat sa previi problemele ce ar putea aparea. Sigur ca in cazul unor afectiuni identificate, vei putea face demersurile necesare impreuna cu doctorul specialist in rezolvarea acestora. Nu mai amana si incepe 2023 cu planurile personale, legate de starea organismului tau!

Ne găsiți și pe Google News