3 evenimente sportive în 2023 perfecte pentru pariori
Magazin

3 evenimente sportive în 2023 perfecte pentru pariori

Anul 2023 este plin de evenimente sportive și competiții interesante care vor atrage atenția tuturor iubitorilor de sport și nu numai. Pariorii vor fi și ei încântați de ceea ce urmează, având în vedere că vorbim despre finala Champions League, turneul de la Wimbledon și The Open Championship.

Odată cu trecerea timpului, în lume au loc tot mai multe evenimente interesante și asta din diferite motive. Fie pentru că se încheie competițiile din fotbal și aflăm cine câștigă Champions League, dar și pentru că se dă startul unor turnee de anvergură precum clasicul turneu de Grand Slam Wimbledon sau The Open Championship, cel mai așteptat turneu de golf. Nu doar fanii sunt încântați de aceste evenimente, ci și amatorii de pariuri online România care abia așteaptă să își testeze cunoștințele și să parieze pe aceste competiții majore ale anului 2023.

Champions League

Cea mai prestigioasă competiție destinată echipelor de club din Europa, Champions League a intrat în linie dreaptă și este pe cale să ofere campioana sezonului 2022/23. Din situații excepționale, respectiv disputarea CM 2022 în iarnă, finala Ligii Campionilor se va disputa acum pe 10 iunie, la Istanbul, pe stadionul Ataturk Olympic Stadium.

Campioana en-titre este Real Madrid, echipa care a reușit în ediția trecută să obțină cel de-al 14-lea titlu și să devină echipa cu cele mai multe astfel de trofee. România face și ea parte din elita fotbalului și este una dintre cele 10 țări care de-a lungul istoriei a cucerit această competiție. S-a întâmplat în 1986 când Steaua București a trecut la penalty-uri de FC Barcelona. Din 1992 competiția s-a rebranduit și organizatorii au decis să treacă la sistemul cu grupe, ceea ce a favorizat echipele din campionatele mari care și domină competiția în ultimii 30 de ani.

 Wimbledon

Turneul de tenis de la Wimbledon nu este doar singura competiție majoră unde încă se joacă pe suprafața tradițională, ci și cea mai veche din lume. Competiția a devenit de-a dreptul specială și pentru publicul român, îndeosebi după ce în anul 2019 Simona Halep a câștigat trofeul după o finală cu Serena William. 6-2, 6-2 a fost scorul, însă din păcate pentru cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România, ea nu știe dacă va putea participa din cauza suspendării dictate în toamna anului trecut.

Deși ediția din 2023 a turneului de la Wimbledon va fi cea cu numărul 136 din istorie, se va consemna și o premieră. Programat să aibă loc în perioada 3-16 iulie, turneul va fi primul după decesul reginei Elizabeth a II-a. Cu fiecare ediție scursă se consemnează câte o premieră. Spre exemplu, în 2022 au fost acordate premii record, 40.3650.000 lire sterline au împărțit jucătorii implicați în cele cinci probe. Câștigătorii probelor de simplu au obținut fiecare câte un premiu de două milioane de lire sterline.

The Open Championship

Considerat cel mai vechi turneu de golf din istoria sportului, The Open Championship sau British Open așa cum mai este cunoscut face parte din cele patru evenimente importante  din calendarul anual al campionatului de golf. Ediția din 2023 va fi cea cu numărul 21 și debutează cu o zi înaintea celei de-a treia vineri a lunii iulie, respectiv 16 iulie și se încheie pe 23. Locația aleasă de această dată de către organizatori este Royal Liverpool Gold Club.

Înaintea organizării turneului se vor ține mai multe turnee de calificare, în urma cărora sunt aleși cei 156 de jucători de pe tabloul principal. The R&A este firma organizatoare și cea care oferă premii consistente. 14 milioane de dolari au totalizat premiile acordate la ediția de anul trecut, 2.5 milioane de dolari au avut de împărțit câștigătorii.

Vara anului 2023 este una plină de evenimente din toate sporturile, prilej tocmai bun pentru ca fanii să își facă deja programul pentru perioada respectivă. Pariorii nu trebuie nici ei să își facă griji în privința aceasta, deoarece se anunță o perioadă aglomerată din punct de vedere sportiv.

Ne găsiți și pe Google News