29 SEPTEMBRIE – o zi potrivita pentru stiinta la NOAPTEA CERCETATORILOR EUROPENI 2023!
Evenimente

29 SEPTEMBRIE – o zi potrivita pentru stiinta la NOAPTEA CERCETATORILOR EUROPENI 2023!

Daca ai o minte curioasa si DE CE e intrebarea ta preferata, atunci nu trebuie sa ratezi Noaptea Cercetatorilor Europeni! Evenimentul care te poarta intr-o calatorie fascinanta in lumea stiintei isi deschide portile pentru publicul larg in 28 orase din Romania. “Imbraca” si tu halatul de cercetator, alatura-te celor mai prietenosi oameni de stiinta si implica-te activ in experimente inedite, demonstratii uluitoare, prezentari stiintifice interesante, jocuri si concursuri! Intrarea este libera!

Pe tine ce te pasioneaza? Fizica? Chimia?‍ Ingineria? Poate chiar astronomia? Ce spui de istorie sau arheologie? Despre robotica si nanotehnologie oare cate stii? Tainele acestor stiinte si nu numai le vei putea descoperi doar participand la evenimentele Noaptea Cercetatorilor Europeni din Bucuresti, Alba Iulia, Arad, Bacau, Barlad, Braila, Bumbesti-Jiu, Buzau, Calarasi, Campia Turzii, Constanta, Deva, Fagaras, Galati, Hunedoara, Medias, Oradea, Petrila, Piatra Neamt, Ploiesti, Suceava, Targoviste, Targu Neamt, Targu Jiu, Timisoara, Titu, Tulcea si Zalau. Toate detaliile privind programul si activitatile din fiecare oras se regasesc pe website-ul evenimentului: www.noapteacercetatorilor.eu.

Cercetatori din numeroase institute de cercetare, universitati si centre de inovatie din tara, profesori pasionati, care isi doresc sa atraga tinerii catre diverse domenii ale stiintei si tineri ale caror minti curioase i-au indemnat sa-si puna in practica ideile ingenioase au pregatit pentru public activitati potrivite tuturor categoriilor de varsta, astfel incat evenimentul sa poata fi atat pe placul copiilor, dar si pe cel al parintilor, bunicilor sau profesorilor. Vizitatorii se vor putea bucura de experienta unor adevarate laboratoare in aer liber, din care nu vor lipsi experimentele trasnite, prezentarile celor mai inovative proiecte, demonstratiile ce-i vor lasa cu gura cascata, workshop-urile interactive si dezbaterile interesante pe teme stiintifice. Si pentru ca nicio intrebare bine pusa nu poate ramane nepremiata, concursurile si surprizele vor condimenta atmosfera evenimentelor din 29 Septembrie.

„De fiecare data cand ne aflam in fata publicului larg, incercam, printre altele, sa transmitem mesajul ca cercetatorii sunt oameni obisnuiti cu meserii extraordinare. Si facem asta nu numai prin comunicarea verbala, ci si prin facilitarea interactiunii directe intre vizitatori si cercetatori, astfel incat sa se creeze legaturi intre acestia, sa se regaseasca unii in ceilalti si sa petreaca timp de calitate impreuna. Am fost norocosi sa gasim in toate orasele in care organizam evenimentul oameni care sa-si doreasca sa fie in fata publicului si sa impartaseasca cu vizitatorii macar o mica parte din munca lor, intr-un mod educativ, dar complementar metodelor de educatie traditionale. Partenerii nostri care isi fac intotdeauna timp sa apara cu zambetul pe buze in fata miilor de curiosi si sa le explice cu calm, rabdare si umor notiuni legate de stiinta sunt cei carora li se datoreaza succesul acestui eveniment. Iar vizitatorii care asteapta nerabdatori intalnirea cu cercetatorii sunt cei care ne motiveaza sa continuam, sa aducem mereu ceva nou, ceva de interes in contextul actual, dar si sa le oferim de fiecare data o experienta de neuitat.” au transmis organizatorii evenimentului.

Noaptea Cercetatorilor Europeni se inscrie in seria Actiunilor Marie Skłodowska-Curie, fiind un eveniment ce atrage anual peste 1.5 milioane vizitatori. Noaptea Cercetatorilor Europeni 2023 se organizeaza in 26 tari, iar peste 400 orase din Europa si nu numai vor fi gazda evenimentului ce isi propune sa arate publicului ce inseamna sa fii cercetator si cat de interesanta poate fi munca de cercetare.      

Ne găsiți și pe Google News