28 de permise de conducere retinute de politistii bihoreni in numai 4 ore, pe drumurile judetene
Stiri Bihor

28 de permise de conducere retinute de politistii bihoreni in numai 4 ore, pe drumurile judetene

Joi, 12 august a.c., în intervalul orar 07.00 – 09.00, respectiv 17.00 – 19.00, poliţiştii bihoreni au continuate acțiunile în sistem integrat, pe raza întregului județ, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

Acțiunile celor 133 de polițiști bihoreni, din cadrul structurilor rutiere, de ordine publică și de la transporturi, implicați în acțiunile punctuale de joi, au avut, în principal, scop preventiv, în cele patru ore de acțiune fiind verificate modul de respectare a normelor rutiere, a celor privind transportul de marfă și de material lemnos.

În urma abaterilor constatate, în doar 4 ore, polițiștii au aplicat 248 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 126.040 lei, dintre care, 209 pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier, 87 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 7 pentru nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată și 4 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

De asemenea, au fost constate 5 infracțiuni, una de contrabandă cu țigări, 2 de conducere fără permis și 2 de conducere sub influența alcoolului.

Au fost reținute 28 de permise de conducere, respectiv 12 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru consumul de alcool, 4 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 8 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii de ordine publică au verificat, în aplicația SUMAL, legalitatea transporturilor de material lemnos, în urma abaterilor constatate fiind confiscați 36 de metri cubi de material lemnos, fără documente legale, în valoare totală de 3.719 lei.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News