22 de cetățeni din Irak, Iran, Siria, India si Pakistan, opriți la frontiera cu Ungaria
Stiri Bihor

22 de cetățeni din Irak, Iran, Siria, India si Pakistan, opriți la frontiera cu Ungaria

evomag.ro
În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră bihoreni au depistat două grupuri de persoane, formate din 22 de cetăţeni din Irak, Iran, Siria, India si Pakistan, care intenţionau să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În data de 20.06.2017, intre orele 22.00-23.00, polițiștii de frontieră din cadrul  Sectorului Politiei de Frontiera Borş au desfăşurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competenţă. Astfel, in jurul orei 22.00 au observat pe direcţia localităţii de frontiera Parhida, judeţul Bihor, 18 persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin.

Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate, grupul format din 12 bărbaţi, 2 femei şi 4 minori fiind oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul sectorului pentru cercetări. 

În acelaşi timp, un alt echipaj al Poliţiei de Frontieră a oprit pentru control, pe raza aceleiaşi localităţi, un autoturism marca Dacia, înmatriculat în România, condus  un cetăţean român, care transporta în regim de taxi patru cetăţeni străini, posesori ai unor documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil.

decathlon.ro

Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, cei patru bărbaţi au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate pentru ambele grupuri, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Irak, Iran, Siria, India si Pakistan, 18 adulţi cu vârste cuprinse între 39 şi 43 de ani, respectiv patru minori cu vârste între 3 ani şi 17 de ani. Toţi sunt solicitanţi de azil în ţara noastră şi au declarat ca intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză au fost întocmite actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat de către cele 22 de persoane, la finalizarea cercetărilor urmand să fie dispuse măsurile legale care se impun.