22 de Agentii de Turism, din Oradea si judetul Bihor, au ramas fara Licenta de Turism. Vezi lista!
Informatii utile

22 de Agentii de Turism, din Oradea si judetul Bihor, au ramas fara Licenta de Turism. Vezi lista!

Autoritatea Națională pentru Turism, a anunțat public retragerea in vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici care nu au prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism.

Printre acestea se afla 22 de Agentii de Turism din judetul Bihor, din care 17 sunt doar in Oradea. Acestora li s-a retras Licenta de Turism, incepand cu data de 30.09.2016.

Polita, asa numita “de insolvabilitate si cheltuieli de repatriere” este foarte importanta in desfasurarea activitatii unei agentii de turism. Practic ea este cea care asigura turistii in cazul in care firma nu-si indeplineste obligatiile fata de ei.

Autoritatea Nationala de Turism a spus mereu ca: “este interzisă desfăşurarea de activităţi turistice specifice agenţiilor de turism de către operatorii economici cu licenţa de turism expirată sau fără deţinerea poliţei valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere şi/sau a sumelor achitate de turişti pentru achiziţionarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilităţii sau a falimentului agenţiei de turism”.

Potrivit art. 14 alin. (1) lit. a). din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare,  ”licenţa de turism şi anexa la aceasta se retrag de către personalul cu atribuţii de control din cadrul autorităţii administraţiei publice centrale responsabile în domeniul turismului, în cazul ofertării, comercializării  serviciilor/pachetelor de servicii turistice fără respectarea reglementărilor legale în vigoare

Direcția Generală Control și Autorizare Turism din cadrul Autorității Naționale pentru Turism a notificat pentru a doua oară toți operatorii economici care nu au făcut dovada poliței de asigurare valabile, prin scrisoare personalizată recomandată – cu nr. 1386/23.08.2016 și prin publicarea (la aceeași dată) a conținutului notificării și a listei agențiilor de turism notificate.

“În concluzie, lista agențiilor de turism pentru care s-a procedat la retragerea in vederea radierii din oficiu a licențelor de turism acordate se publică pe site-ul www.turism.gov.ro odată cu prezenta notă de informare. De la data publicării, operatorii economici care figurează în listă, nu mai pot desfășura activități specifice agențiilor de turism, conform prevederilor art. 14 alin. (3), lit. a) și b) din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare”, se arata in comunicatul ANT, transmis ieri.

Cu regret, dar trebuie sa va informam pentru protectia dumneavoastra,de faptul ca avem si noi in judet 22 de Agentii de Turism a caror licenta a fost retrasa. Aveti mai jos lista Agentiilor de Turism, din judetul Bihor, a caror licenta a fost retrasa si care au obligatia legala sa-si inceteze activitatea, nemaiavand voie sa comercializeze pachete turistice.

Totusi, acestea, daca au in derulare programe platite de turisti, au obligatia sa le onoreze pana la capat, dupa cum declara Anca Nedea, sefa ANT.

ATENTIE! Acest tabel va fi updatat, in functie de solicitarile agentiilor care pot demonstra ca au o Polita  de Asigurare valabila, desi la ora verificari, cele ramase in acest tabel, fie nu au polita afisata, fie au polita expirata sau chiar nu au site. 

AGENTIA DE TURISM ADRESA UNDE ISI DESFASOARA ACTIVITATEA (cf. licentei) LOCALITATEA
CLICHOTELURI SAT SANMARTIN, NR 2H, BL. LUNA, AP 28 SANMARTIN
PRESIDENT FELIX SAT BAILE FELIX, CF 836, NR. TOPO 234/1 SANMARTIN
AIRAM TOURS COM.OSORHEI, NR.625, SAT OSORHEI OSORHEI
CADO TRAVEL STR LIBERTATII, NR 48 ORADEA
EUROTOUR STR. VASILE ALECSANDRI, NR 21 ORADEA
BLU TRAVEL P-TA UNIRII, NR.12, AP.3 ORADEA
EXTRA TRAVEL STR INDEPENDENTEI, NR 24, AP 1C ORADEA
HAWAII TRAVEL BD STEFAN CEL MARE, 126, BL C62, PARTER ORADEA
SANA CENTER TRAVEL PARC TRAIAN, NR11/1, BL A1, PARTER ORADEA
DESERT ROSE TRAVEL PIATA UNIRII, NR 5, AP 14 ORADEA
ONEXT TRAVEL POINT STR DIMITRIE CANTEMIR, NR 75, BLC6, AP26 ORADEA
DEMIAN TRAVEL & HOLIDAYS STR ADY ENDRE, NR 27, AP 7 ORADEA
VACANTA MEA CALEA ARDEALULUI, NR 62, CC ERA ORADEA
MONTHERMAL TRAVEL STR SLT. DEMETRIU TEIUSANU, NR 14, AP 1 ORADEA
DENIS PERFECT TOUR PIATA REGELE FERDINAND I, NR. 3, AP. 5 ORADEA
MERCI TRAVEL STR. CARPATI, NR. 2, BL. PB12, AP. 21 ORADEA
GOEVITOUR STR. GHEORGHE DOJA, NR. 172 ORADEA
ASTRADROM SAT DRAGANESTI, NR 21A DRAGANESTI
VLADY TRAVEL SAT BORS, NR 156/E BORS

Lista Completa a Agentiilor de turism din tara (.xlsx)

Verificati intotdeauna Licenta si Polita de asigurare, atunci cand solicitati o oferta turistica  la o Agentie de turism.

Agentii de Turism fara licenta Oradea si judetul Bihor