200 de tineri din medii defavorizate, din zona metropolitana a Oradiei, vor beneficia de cursuri de formare profesionala gratuite
Stiri Oradea

200 de tineri din medii defavorizate, din zona metropolitana a Oradiei, vor beneficia de cursuri de formare profesionala gratuite

Asociația Parteneriat pentru Educație, prin Centrul de Tineret ‘The Spot ‘ și Fundația Orange  lansează proiectul  Solidarity FabLab Oradea care va contribui la formarea profesională a 200 de tineri din medii defavorizate. Tinerii vor învăța să utilizeze tehnici și instrumente de producție digitală precum design-ul personalizat, imprimare 3D, mașină de frezat CNC, sub îndrumarea unor specialiști. De asemenea, vor parcurge module de introducere în electronică și robotică și vor beneficia și de sesiuni de consiliere în carieră.

Beneficiarii provin din zona metropolitană a Oradiei, din familii monoparentale sau sunt elevi care frecventează colegiile profesionale din oraș și doresc să se instruiască pentru o viitoare carieră. De asemenea, și tinerii din școlile teoretice vor avea șansa de a se orienta către domeniul tehnic folosindu-și abilitățile de programare.

În cadrul Solidarity FabLab se vor desfășura module de educație integrată în funcție de cerințele pieței muncii și de nevoile comunității. Astfel, reușim să dăm startul unei schimbări pe care o dorim de durată și extinsă la nivelul întregii comunități.” – Alina Silaghi, Director Executiv APPE.

interlink.ro

Solidarity FabLab Oradea va fi găzduit de centrul de dezvoltare educațională The SPOT Oradea, Piata Rahovei nr. 1, care are ca principal obiectiv dezvoltarea aptitudinilor formale și non formale ale tinerilor, în vederea pregătirii lor pentru viața de adult și orientării profesionale.

Valoarea totală a finanţării acordată de către Fundația Grupului Orange și Fundația Orange România, pentru achiziționarea de echipamente, consumabile și susținerea cursurilor, se ridică se ridică la 55.000 de euro.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0