2-3 septembrie, Zilele Culturii Slovace din Bihor. Vezi programul evenimentului
Evenimente

2-3 septembrie, Zilele Culturii Slovace din Bihor. Vezi programul evenimentului

Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România și Departamentul pentru Slovacii din diaspora, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea prin Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune, vor organiza în perioada 02.-03.09.2016 acțiunea culturală ”Zilele Culturii Slovace din Bihor”.

Evenimentul este cuprins în calendarul evenimentelor de interes public pe anul 2016, aprobat de Consiliul Local.

Evenimentul va debuta vineri, în data de 02.09.2016, începând cu ora 17.00, la Consulatul onorific al Slovaciei în Cetatea Oradea, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Slovace.

interlink.ro

Sâmbătă, 03.09.2016 programul evenimentelor culturale va continua începând cu ora 15.30. Slovacii din Bihor se vor întrece în gătitul tradiționalelor găluște cu brânză și a plăcintelor din cartofi.

Seara va continua cu un spectacol artistic de dansuri și muzică tradițională a slovacilor prezentate de: ansamblul folcloric ”Cerovina” din Valea Cerului, ansamblul folcloric ”Datelinka” din Vărzari, ansamblul folcloric ”Lipka” din Budoi, grupul vocal ”Srdiecko” din Borumlaca, grupul vocal ”Varadan” din Oradea și grupul vocal ”Fialka” din Mădăras.

După programul cultural, partea finală a evenimentelor se va încheia cu un curs de inițiere în dansurile tradițional slovăcești din Bihor, susținut de un coregraf din Slovacia pentru cei care doresc să învețe primii pași de dans.

Printre invitații acestui eveniment dorim să-i amintim pe: președintele Parlamentului Republicii Slovace Andrej Danko; președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României Florin Iordache; ambasadorul Slovaciei la București Jan Gabor, delegația Forumului Mondial al Slovacilor din diaspora, condusă de către președintele Vladimir Skalsky, alături de peste 20 de președinți ai asociaților reprezentative de slovaci din Europa. Pe parcursul acestor trei zile, vor avea loc întâlniri cu conducerea Prefecturii Județului Bihor, Consiliului Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.

Aceste întâlniri sunt organizate și cu scopul de a stabili pe viitor diferite strategii de dezvoltare în diferite proiecte culturale, economice dar și proiecte politice externe ale României.

PROGRAM Zilele Culturii Slovace din Bihor 03.09.2016

  • 15.30 – Sosirea invitaților în Cetatea Oradea
  • 16.00-18.00 – Deschiderea concursului de gastronomie
  • 19.30-21.00 – Program cultural-artistic: cântece și dansuri slovace
  • 21.00-21.30 – Şcoală de dans
  • 21.30-22.00 – Cina
  • 22:00 – Seară cu muzică slovacă.
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News