183 de vitezomani, 11 biciclisti si 26 de pietoni sanctionati de politistii bihoreni, in weekendul 25-27 ianuarie 2019
Stiri Bihor

183 de vitezomani, 11 biciclisti si 26 de pietoni sanctionati de politistii bihoreni, in weekendul 25-27 ianuarie 2019

În perioada 25 – 27 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 324 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 125.575 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 27 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute nouă certificate de înmatriculare, au fost constatate cinci infracțiuni și 11 tamponări.

183 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 28 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, au fost sancționați 11 bicicliști, 26 de pietoni care au traversat neregulamentar, 10 sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, patru pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule care prezentau defecţiuni tehnice, trei pentru conducere sub influența alcoolului, iar 59 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

interlink.ro

Astfel, sâmbătă, 26 ianuarie a.c., la ora 14.50, pe D.N. 1 a fost depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din localitatea Fughiu, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 110 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.  

Ne găsești și pe Google News