161 de vitezomani au fost sanctionati, de politistii bihoreni, in perioada Pastelui
Stiri Bihor

161 de vitezomani au fost sanctionati, de politistii bihoreni, in perioada Pastelui

În perioada 14 – 17 aprilie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au acţionat pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârşit de săptămână, au fost aplicate 229 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 81.590 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute opt certificate de înmatriculare, au fost constatate 11 infracţiuni şi 14 tamponări.

161 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 15 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, şase pentru punerea în circulaţie a unor autovehicule cu defecţiuni tehnice, au fost sancţionate patru depăşiri neregulamentare, iar 43 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.