15 evazionisti din Bihor si Arad trimisi in judecata, de politistii bihoreni. Prejudiciu de cca 1,5 milioane lei
Comunicate de presa

15 evazionisti din Bihor si Arad trimisi in judecata, de politistii bihoreni. Prejudiciu de cca 1,5 milioane lei

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a 15 persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproapre 1,5 milioane lei, prin evaziune fiscală.

Joi, 27 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările faţă de doi bărbați de 32, respectiv 42 de ani, ambii din comuna Gepiu, județul Bihor și împotriva a 13 persoane cu vârste cuprinse între 29 și 55 de ani, din județele Bihor și Arad, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, complicitate la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, respectiv evaziune fiscală.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii bihoreni de investigare a criminalității economice îi bănuiesc pe cei doi bărbați din comuna Gepiu că, în mod repetat, în perioada 2013 – 2014, în calitatea de reprezentanți ai două societăți comerciale bihorene, ar fi pus la dispoziția celor 13 persoane care reprezentau 23 de societăți comerciale din județele Bihor și Arad, facturi fiscale fictive, fără conținut economic, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat. Cei 15 sunt bănuiți că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate și în alte documente legale a facturilor fiscale emise în numele celor două societăți comerciale bihorene administrate de bărbații din Gepiu, atestând în mod nereal efectuarea unor operațiuni de achiziții fictive de mărfuri ori prestări servicii.

Prejudiciul totat cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de 1.484.288 lei, din care au fost recuperați 647.882 lei, prin plăți directe efectuate de cei în cauză, respectiv prin aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile care le aparțineau.

Pe parcursul cercetărilor, în cursul lunii februarie, respectiv martie a.c., cei doi bărbați din Gepiu au fost reținuți pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, fiind dispusă față de ei măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză.

Ne găsiți și pe Google News