144 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii bihoreni în acțiune.
Stiri Bihor

144 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii bihoreni în acțiune.

Miercuri, 11 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 51.105 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 10 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute trei certificate de înmatriculare și au fost constatate patru tamponări.

76 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 17 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, au fost sancționați șapte bicicliști și trei pietoni, trei sancțiuni au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului, șapte pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip ”mâini libere”, două pentru lipsa ITP, patru pentru depășiri neregulamentare, iar 25 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

interlink.ro

Ne găsești și pe Google News